Σύνοδος....Αδιέξοδο παντού

Θέλουν λύση μέσα στη νύχτα οι Γερμανοί - Αδιέξοδο παντού...
(Ανανέωση 22.59): Περίπου στο 52% είναι η τελική πρόταση των Γερμανών στις τράπεζες για το "κούρεμα" στα ελληνικά ομόλογα.  Πάντως προσπαθούν να βρούν λύση μέσα στη νύχτα για να μην πάνε σε νέα Σύνοδο το Σάββατο.
«Θέλουν να συναντηθούν άμεσα με τις τράπεζες» με αυτό το σκοπό, είπε ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο.
Η Γαλλία και η Γερμανία συμφωνούν να ζητήσουν από τις ιδιωτικές τράπεζες συνολικές απώλειες «λίγο μεγαλύτερες του 50%» στην αξία των ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

H Σύνοδος Κορυφής ολοκληρώθηκε, αλλά χωρίς να καταλήξει σε αποτελέσματα, πέρα από την συμφωνία επιτροπείας της χώρας, δηλαδή εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας της στους ξένους επιτρόπους, ενώ έχει καταγραφεί μεγάλη διαφορά στις απόψεις κυβερνήσεων, βασικά της Γερμανίας και τραπεζών που έχουν ελληνικά ομόλογα στο χαρτοφυλάκιό τους ...

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Γερμανίας και των τραπεζών έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, δεν έχει επιτευχθεί καμία πρόοδος στο θέμα του τελικού ύψους του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους κι ως εκ τούτου μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλισης και τρίτης διαδοχικής ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Επί του παρόντος, η ελληνική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει ότι έχει ληφθεί απόφαση για τη διεξαγωγή τρίτης συνόδου κορυφής την επόμενη Κυριακή 30 Οκτωβρίου, αλλά θεωρείται βέβαιο αν επιστρέψουν στην διαπραγμάτευση οι τραπεζίτες .

Η ευρωζώνη αναγκάζει τις τράπεζες να δεχθούν κούρεμα της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων σε ποσοστό άνω του 50% σε εθελοντική βάση, ώστε η απομείωση της αξίας των ελληνικών κρατικών τίτλων να μη θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός. Αν δεν δεχθούν οι τράπεζες πάμε για άμεση ολική πτώχευση και τυπικά,
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης που επιβεβαίωσε ότι περίπου στις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης οι τράπεζες πείστηκαν να προσέλθουν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αξιωματούχους της Ευρωζώνης αρνήθηκε να διακινδυνεύσει πρόβλεψη για την έκβαση των συνομιλιών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

  1. Θα μας τρελάνουν !!!!
    Τα κανάλια λένε οτι το συμβούλιο συνεχίζεται το defencenet οτι τελείωσε αλλα κανει και την κωλοτούμπα http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=26275&Itemid=160
    Μάλλον μπέρδεψαν το συμβούλιο των 27 με των 17 της ευροζώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η νύχτα φεύγει, το κούρεμα έρχεται ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.