H κοροϊδία και η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...


Αθήνα, 08 Σεπτεμβρίου 2011
«Μετά από 27 χρόνια, επιτέλους οι απόφοιτοι ΤΕΙ δικαιώνονται, επιτέλους αποκτούν Επαγγελματικά Δικαιώματα».
Με αυτήν την έκφραση σε συνδυασμό με το περίφημο νομοσχέδιο της για την Ανώτατη Εκπαίδευση η κα. Διαμαντοπούλου προσπάθησε να χτίσει την πολιτική της ανέλιξη και να πείσει όλους εμάς ότι επιχειρεί να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Ένα χρόνο μετά τα αποτελέσματα άκρως αντίθετα και αναμενόμενα.
Αν και το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας «φώναζε» από την πρώτη στιγμή, ότι πρόκειται για ασαφή συνονθυλεύματα ιδεών τα οποία ήταν εντελώς αντισυνταγματικά και δεν έλυναν το πρόβλημα, η Υπουργός επιδεικνύοντας χαρακτηριστική αλλαζονεία, προχωρούσε διαρκώς σε δήθεν σχέδια, χωρίς καμία τεκμηρίωση, δίχως ίχνος στρατηγικού σχεδιασμού αλλά κυρίως χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια να έρθει σε ρήξεις με νοσηρές αντιλήψεις και τα συντεχνιακά κατεστημένα των Επιμελητηρίων, όπως το ΤΕΕ του οποίου είναι μέλος.

Έτσι, ένα μόλις χρόνο μετά, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομα και αντισυνταγματικά τα Προεδρικά Διατάγματα που αφορούσαν την αναγνώριση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων αποφοίτων σε 17 τμήματα ΤΕΙ. Απόφαση, όπως είχαμε ήδη προειδοποιήσει από την πλευρά μας, απόλυτα αναμενόμενη.
Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν Κυβέρνηση και Υπουργείο, ότι η Ανώτατη Εκπαίδευση χρειάζεται πραγματικές και ουσιαστικές αλλαγές κι όχι λόγια και επικοινωνιακά τρικ. Αλλαγές, που σε καμία περίπτωση δε μπορεί να επέλθουν μέσα από νομοσχέδια υποβάθμισης των σπουδών μας, αλλά μόνο μέσα από ουσιαστικό διάλογο με αυτούς που ζουν καθημερινά τα προβλήματα, δηλαδή τους σπουδαστές.
Η ακαδημαϊκή κοινότητα θα αντισταθεί με κάθε τρόπο, μακριά από χρώματα και πεποιθήσεις. Θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις να ανατρέψει τα κακώς κείμενα και με κάθε τρόπο να αποκτήσει ξανά το δικαίωμα να ονειρεύεται το μέλλον της.
Υ.Γ. Σε λίγες μέρες αρχίζουν οι εγγραφές πρωτοετών. Αλήθεια κα Διαμαντοπούλου, έχετε ενημερώσει τους πρωτοετείς σπουδαστές των τμημάτων που «παράγουν» αποφοίτους χωρίς Επαγγελματικά Δικαιώματα και τους γονείς τους, ότι αυτά τα Τμήματα που το Υπουργείο τους βάζει χωρίς καμιά ντροπή στα μηχανογραφικά, βγάζουν αποφοίτους χωρίς παρόν και μέλλον;



Σχόλια