Fund με την εγγύηση του Δ. Μηλιάκου[πρώην διοικητή της ΑΤΕ]ενδιαφέρεται για την την Proton bank....η ΤτΕ μάλλον δεν θέλει αυτή την λύση.

Fund με την εγγύηση του Δ. Μηλιάκου [πρώην διοικητή της ΑΤΕ] ενδιαφέρεται για την την Proton bank....η ΤτΕ μάλλον δεν θέλει αυτή την λύση.

Κατατέθηκε επίσημα επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το ελληνοαμερικανικό fund προς την ΤτΕ για την Proton bank – Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως το ΔΣ για Λαυρεντιάδη και fund

 
....ελληνοαμερικανικό fund φέρνει 150 εκατ με άμεσα διαθέσιμα κεφάλαια 430 εκατ αποδεδειγμένα και με την εγγύηση ενός γνωστού τραπεζίτη του Δ. Μηλιάκου[πρώην διοικητή της ΑΤΕ] και η διεύθυνση εποπτείας της ΤτΕ μάλλον δεν θέλει αυτή την λύση.
Η ΤτΕ και η διεύθυνση εποπτείας ας ανακοινώσει ότι δεν επιθυμεί fund να αποκτήσει την Proton bank....
 
29/09/11 - 16:49
(upd3)Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο πιθανότατα αύριο 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Proton bank με στόχο να επικυρώσει την διαδικασία κατάθεσης των 51 εκατ του Λ Λαυρεντιάδη στην τράπεζα αλλά και να αξιολογήσει την επίσημη πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το ελληνοαμερικανικό fund. Να σημειωθεί ότι σήμερα στις τις 3 το μεσημέρι υποβλήθηκε εγγράφως στην ΤτΕ και στο ΔΣ της Proton bank το ενδιαφέρον για την Proton bank από το ελληνοαμερικανικό fund και τον Δ. Μηλιάκο. Mε ανακοίνωσή της η τράπεζα επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του www.bankingnews.gr, τονίζοντας: "Αναφορικά με σημερινό δημοσιεύμα σε δικτυακό τόπο (site) σχετικά με πρόταση ενδιαφέροντος από τρίτους επενδυτές («ελληνοαμερικανικό fund»), η τράπεζα ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής της μελετά με τη δέουσα επιμέλεια και προσοχή όλες τις δυνατότητες ενίσχυσης των κεφαλαίων της και μορφές συνεργασίας, οι οποίες δύνανται να συμβάλουν ουσιαστικά στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής, μέσω κατάλληλων επιχειρηματικών κινήσεων, που θα προσδώσουν αξία στην ίδια και στους μετόχους της".
Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε "Ισχνό φως αρχίζει να διαφαίνεται στην πολύπαθη Proton bank.
Ο Λ. Λαυρεντιάδης καταθέτει 51 εκατ στην Proton bank μετά από τις πρωτοβουλίες που έλαβε και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ Γ Τανισκίδης ο οποίος είχε αναλάβει το δύσκολο έργο ώστε να βρεθεί μια λύση αποδεκτή μεταξύ δικαιοσύνης και Λαυρεντιάδη.
Μάλιστα θα συγκληθεί νέο ΔΣ στην Proton bank ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις ενώ και ο επίτροπος της ΤτΕ κ Σαξώνης θα επικυρώσει την διαδικασία κατάθεσης των 51 εκατ. Ωστόσο ακόμη υπάρχουν κάποια κενά που δεν επιτρέπουν να κλείσει άμεσα η υπόθεση και πλέον είναι απόφαση όλων των εμπλεκομένων προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν.
Ταυτόχρονα σήμερα το ελληνοαμερικανικό fund καταθέτει επιστολή ενδιαφέροντος για την Proton bank προς την ΤτΕ και το ΔΣ της Proton bank  εξέλιξη που έρχεται να επιβεβαιώσει το μεγάλο ενδιαφέρον του fund για την τράπεζα.
Ωστόσο εγείρονται σοβαρότατα  ερωτηματικά μετά την δήλωση του επιτρόπου της ΤτΕ στην Proton bank κ Σαξώνη στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο…ότι δεν γνωρίζει για άλλη πρόταση ενδιαφέροντος πέραν της Attica bank.
Η κατάσταση αρχίζει και καθίσταται μυστηριώδης πως η διεύθυνση εποπτείας της ΤτΕ υπό τον κ Ι Γούσιο δεν ενημέρωσε τον διορισμένο από την ΤτΕ κ Σαξώνη ότι ελληνοαμερικανικό fund μαζί με τον Δημήτρη Μηλιάκο εκδήλωσαν επίσημο ενδιαφέρον για την Proton bank;
Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση του ελληνοαμερικανικού fund και του Δ Μηλιάκου στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον διευθυντή εποπτείας κ Ι Γούσιο και με αρμόδια στελέχη της ΤτΕ.
Ζητήθηκαν στοιχεία για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν για να διεκδικήσουν την Proton bank, για το πώς μπορούν να έχουν πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της τράπεζας ενώ επανέλαβαν  το σχέδιο τους να επενδύσουν 150 εκατ σε κεφάλαια.
Ο  κ Ι Γούσιος ανέφερε στο ελληνοαμερικανικό fund ότι θα τους ενημερώσει για την διαδικασία ενώ τους τόνισε ότι θα απαιτηθούν 400 εκατ ευρώ κεφάλαια  για την Proton bank.
Βέβαια σε προηγούμενη συνάντηση είχε ειπωθεί το ποσό των 250 εκατ ευρώ και κατά παράδοξο τρόπο η Proton bank κάνει αύξηση κεφαλαίου και ομολογιακό 100 εκατ ευρώ.
Δηλαδή ένας επενδυτής φέρνει 150 εκατ με άμεσα διαθέσιμα κεφάλαια 430 εκατ αποδεδειγμένα και με την εγγύηση ενός γνωστού τραπεζίτη του Δ Μηλιάκου και η διεύθυνση εποπτείας της ΤτΕ μάλλον δεν θέλει αυτή την λύση.
Η ΤτΕ και η διεύθυνση εποπτείας ας ανακοινώσει ότι δεν επιθυμεί fund να αποκτήσει την Proton bank αλλά την ίδια στιγμή να ανακοινώσει η διεύθυνση εποπτείας και ο κ Ι Γούσιος που θα βρει 400 εκατ ευρώ η Attica bank για να επενδύσει στην Proton bank;
Επίσης μπορεί η διεύθυνση εποπτείας της ΤτΕ να παρουσιάσει το σκεπτικό πως προέρχονται τα 400 εκατ και γιατί η διορισμένη διοίκηση στην Proton bank έβγαλε ζημίες 30 εκατ στο α΄ 6μηνο;
Θα μπορούσε να ανακοινώσει ζημίες 300 εκατ ή 200 ή 100 εκατ για να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος.
Μπορεί η διεύθυνση εποπτείας της ΤτΕ να αποσαφηνίσει  γιατί ενώ το fund ζήτησε να καταθέσει εγγράφως το αίτημα διεκδίκησης της Proton bank ο κ Ι Γούσιος είπε δεν χρειάζεται «μετράει η παρουσίας σας»
Μπορεί να ενημερώσει ο κ Ι Γούσιος γιατί δεν ενημέρωσε τον κ Σαξώνη τον επίτροπο της ΤτΕ στην Proton bank ότι υπάρχει ενδιαφέρον επενδυτικού fund με τον Δ. Μηλιάκο ώστε να το παρουσιάσει στο ΔΣ της Proton bank;
Γιατί αποσιωπήθηκε η παρουσία του fund;
H ΤτΕ Γ. Προβόπουλος ο οποίος έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην διασφάλιση του τραπεζικού συστήματος γνωρίζει αυτές τις σημαντικές λεπτομέρειες;
Σε μια Ελλάδα που καταρρέει έρχεται ένα fund το οποίο δεν έχει προβλήματα με psi με την Blackrock καθώς δεν είναι τράπεζα και είναι διατεθειμένο να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην Proton και κάποιοι θεωρούν ότι δεν είναι λύση. Προτρέπουμε να ζητήσουν να επενδύσουν χρήματα στην Ελλάδα οι Γερμανοί βιομήχανοι οι οποίοι  δήλωσαν ότι «δεν επενδύουμε στην Ελλάδα γιατί θα χρεοκοπήσει»

Πρώτη ενημέρωση 07:43

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr
 

Σχόλια