Φιάσκο η εφεδρεία δεν τους βγαίνει...

  Αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, μετά τις έντονες διαφωνίες που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στη σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκε από υπουργούς ότι υπάρχουν αξεπέραστα συνταγματικά προβλήματα, ειδικά για την εφαρμογή του μέτρου στον στενό δημόσιο τομέα, καθώς προσκρούει στις διατάξεις περί μονιμότητας των δημοσίων...

υπαλλήλων, ενώ από ανώτερα στελέχη του υπουργείου Μεταφορών γίνεται πλέον λόγος για σενάρια «εφεδροποίησης» μόνο του 3% του προσωπικού των συγκοινωνιών - και όχι του 10%, όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση. 

Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε προθεσμία για να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα, που έφτασε χθες το βράδυ στην Αθήνα, το θέμα της επέκτασης της εργασιακής εφεδρείας και στον στενό δημόσιο τομέα. Η διαπραγμάτευση αυτή ενδέχεται να γίνει ακόμη και σήμερα, στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας. Αν η διαπραγμάτευση ολοκληρωθεί, το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί πιθανότατα την προσεχή Κυριακή ή τη Δευτέρα.  


Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι δεν τους βγαίνουν πρώτα τα χρήματα που πρέπει να δώσουν για αποζημιώσεις και δεύτερον ότι αν τους πάνε στα δικαστήρια οι έφεδροι είναι σίγουρο ότι θα δικαιωθούν...

Σχόλια