Το “χοντρό παζάρι” και αυτό είναι πλέον ίσως το μόνο που δεν έχει συμφωνηθεί πλήρως είναι το πόσοι υπάλληλοι του δημοσίου θα βρεθούν εκτός είτε μέσω άμεσης απόλυσης, είτε μέσω εφεδρείας.
Ήδη σε επίπεδο εφεδρείας όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των υπαλλήλων που θα βγουν σε εργασιακή εφεδρεία μόνο μέσα στο 2011 έχει ανέβει στις 50.000, ενώ δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για τις άμεσες απολύσεις. Οι απολύσεις είναι πλέον βέβαι ότι θα φτάσουν και στον στενό δημόσιο τομέα.
Ήδη σε επίπεδο εφεδρείας όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των υπαλλήλων που θα βγουν σε εργασιακή εφεδρεία μόνο μέσα στο 2011 έχει ανέβει στις 50.000, ενώ δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για τις άμεσες απολύσεις. Οι απολύσεις είναι πλέον βέβαι ότι θα φτάσουν και στον στενό δημόσιο τομέα.
Ήδη οι απαιτήσεις της τρόικας έχουν ανεβάσει τον αριθμό των “εφέδρων” στις 100.000
Η ισοπέδωση μισθών-συντάξεων
Η οριζόντια μείωση του μισθολογικού κόστους που είναι η βασική απαίτηση οδηγεί σε μείωση, οριζόντια, των μισθών 20% και αυτό πριν την εφαρμογή του διαβόητου ενιαίου μισθολογίου που θα επιφέρει και νέα μείωση στα υψηλά κλιμάκια.
Παράλληλα ήταν απαίτηση της τρόικας και προφανώς έχει συμφωνηθεί και η οριζόντια μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ένα ποσοστό 15%, ενώ σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ (μόνο) αναμένεται να μειωθεί και πάλι κατά 15% και το εφάπαξ.
Για τις συντάξεις σχεδιάζεται παράλληλα η επιβολή έκτακτης εισφοράς 2% ως 20%.
Οι αλλαγές (μειώσεις) στις επικουρικές έρχονται άμεσα από την πρώτη Νοεμβρίου.
Πρέπει επίσης να θεωρείται δεδομένο (πέρα απ' τις διαρροές για τη δημιουργία κλίματος) ότι θα κοπούν μαχαίρι οι συντάξεις για όσους είναι κάτω των 55 ετών, αλλά αυτό δεν αφορά σε όσους είναι ήδη σε σύνταξη, αλλά σε εκείνους που θέλουν τώρα να συνταξιοδοτηθούν.
Συζητείται πλαφόν σε μισθούς και συντάξεις
Τα σενάρια (λέγεται ότι όμως είναι απαίτηση της τρόικας και όχι απλά σενάρια) είναι εφιαλτικά. Οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν (σχεδόν βέβαιο αυτό) κατά 50% από Νοέμβριο, ενώ ανοιχτό μένει αν θα είναι κλιμακωτή η εισφορά στις κύριες συντάξεις ή αν θα μπει από ένα ποσό και πάνω. Ο στόχος είναι εξοικονόμηση 2,2 δισ και έτσι μάλλον ενισχύεται το ενδεχόμενο η εισφορά να μπει από τα 800 ευρώ και να είναι κλιμακωτή.
Παράλληλα μελετάται να πέσει σχεδόν 1.000 ευρώ το ανώτατο όριο των συντάξεων, από τα 2.773 που είναι σήμερα στα 1.700 με 1.800 ευρώ.
Όλα αυτά την ώρα που έχει πέσει στο τραπέζι ανάλογη πρόταση για τους μισθούς του δημοσίου με το ανώτατο όριο στα 2.500 ευρώ μεικτά.
Αυτά τα μέτρα ωστόσο δεν είναι τα μόνα. Βέβαιη θεωρείται και η μείωση του αφορολόγητου. Απλά φαίνεται δεν έχει συμφωνηθεί το ύψος. Αν δηλαδή το αφορολόγητο θα “πέσει” στις 4.000 ή στις 6.000 ευρώ.
Πριν καν μάλιστα ανακοινωθεί η εξίσωση του φόρου πετρελαίου που θα διπλασιάσει την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, τρέχει παράλληλα ένα νέο σενάριο που λέει ότι η τρόικα έχει ήδη απαιτήσει και την παράταση του έκτακτου τέλους στα ακίνητα (του γνωστού χαρατσιού μέσω ΔΕΗ) ως το 2014. Να το πληρώνουμε δηλαδή 4 και όχι 2 χρόνια.
Όλα αυτά θα οδηγήσουν, αυτό θα ισχυριστεί και πάλι η Κυβέρνηση, στην εκταμίευση της δόσης και θα αποφύγει έτσι η χώρα τη στάση πληρωμών. Ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο, παρ' όλα αυτά, ότι δεν θα αποφύγει η χώρα την καθυστέρηση πληρωμής ενός 15ημέρου στο δημόσιο, ή ακόμη και τη μεταφορά του δώρου Χριστουγέννων ένα μήνα πίσω, τέλη Ιανουαρίου.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=96995&catid=3
Πτωχεύουν πρώτα τους Έλληνες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είπαν βέβαια τίποτα για τις αποδοχές υπουργών, Βουλευτών, συμβούλων, αργόμισθων, υπερωρίες ημετέρων στα πολιτικά γραφεία,μαύρα κονδύλια σε ΜΚΟ.....
ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.
Όταν ο υπουργός οικονομικών μιας ¨κυρίαρχης¨ χώρας μιλάει με τα έξω αφεντικά του έχοντας όλη την κοινωνία στο πάγο να περιμένει τις αλλεπάλληλες καταδίκες που της επιφυλλάσουν οι εισβολείς
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν οι διάφοροι υπουργοί και βουλευτές εκλεγμένοι με τη ψήφο του λαού μιλούν για μαχαίρι στο λαιμό τους.
Όταν όλο το πολιτικό σύστημα και ιδίως η εκλεγμένη κυβέρνηση ψεύδεται καθημερινώς
Όταν η δικαιοσύνη συνεχιζει όχι μόνο να κοιμάται, αλλά και να συγκαλύπτει τα εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού
Όταν από την ΕΛΣΤΑΤ ως το ευρύτερο κράτος επιβάλεται η ενός αντρός αρχή
Όταν τα νομοθετήματα της καταδίκης μας παιρνάνε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος χωρίς κανένας βουλευτής να ξέρει τι υπογράφει.
Όταν όλες οι διαμαρτυρίες καταστέλλονται βιαίως
Όταν ο πρωθυπουργός ενός δημοκρατικού κράτους χρειάζεται 300 ζητάδες συνοδεία και 11.000 μονάδες καταστολής για να επισκεφτεί τη ΔΕΘ
Όταν ο αντιπρόεδρος μιλάει για τάνκς σε περίπτωση μη ψήφισης του μεσοπροθέσμου
Όταν η κυβέρνηση υφάρπαξε τη ψήφο του λαού με ασύλληπτα ψέμματα
Όταν τα μέτρα που επιβάλλονται και τα μνημόνια καταπατούν κατάφορα το σύνταγμα
Όταν ορίζεται task force σε κάθε υπουργείο με επικεφαλή Γερμανό
Όταν ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ είναι υπάλληλος του ΔΝΤ, όταν επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κι ο πρωην υπουργός οικονομικών των μνημονίων ήταν υπάλληλοι της Goldman sachs κι ο αδερφός του πρωθυπουργού είναι στέλεχος εταιρείας που διαχειρίζεται cds.
Όταν παρόλες τις κραυγές όλων των οικονομολόγων παγκοσμίως ότι με τα μέτρα αυτά θα επέλθει σίγουρα η καταστροφή μας μία ώρα αρχύτερα
Όταν επιλέγεται να καταδικαστούν ολόκληροι λαοί στην ανέχεια για να σωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το ευρώ.
Όταν ο νέος δανεισμός με επαχθείς όρους για να πληρωθούν τα ήδη πληρωμένα δάνεια, βαφτίζεται βοήθεια.
Τότε για ποια δημοκρατία μιλάμε? Για ποια εθνική κυριαρχία? Για πια εθνική ανεξαρτησία? Για ποια Ευρώπη? Για ποια αλληλεγγύη?
Δυστυχώς όλα ήταν σχεδιασμένα ήδη πριν από το 2008 που ο Σημίτης είχε μιλήσει για σενάρια ΔΝΤ και κατόπιν η Μπενάκη στον Παπούλια.
Η μεθόδευση μετά ήταν η καθιερωμένη. Πως αλλιώς θα έμπαινε το ΔΝΤ? Η ΕΛΣΤΑΤ ήταν η κερκόπορτα, όπως συμβαίνει με όλα τα κράτη που εισβάλλει το ΔΝΤ.
Είμαστε λοιπόν ή δεν είμαστε υπό κατοχή και μάλιστα γερμανική κ. Παπακωνσταντίνου?
Τι κάνει όμως ο κάθε λαός όταν βρίσκεται υπό κατοχή?
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.
Θάνατος στους δοσίλογους προδότες.