Τροφές που διώχνουν το άγχος

Καταπολεμήστε το στρες τρώγοντας. Ειδικοί προτείνουν διατροφή κατά του στρες σε όσους γύρισαν πρόσφατα από διακοπές και νιώθουν πιεσμένοι ή γενικότερα καταβάλλονται συχνά από άγχος.
Η εν λόγω διατροφή περιλαμβάνει τρόφιμα με συστατικά που βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης, και αν τα βάλετε στο καθημερινό σας τραπέζι, σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα.
Πρώτα απ' όλα οι ερευνητές προτείνουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη B12, που θεωρείται η βιταμίνη της ενέργειας. Εξίσου απαραίτητο για την υγεία μας είναι και το φολικό οξύ.


Καλό είναι, λοιπόν, να καταναλώνει κανείς συχνά κοτόπουλο, μπρόκολο και φασόλια, που είναι πλούσια και στα δύο συστατικά. Ετσι, εμποδίζεται η κακή διάθεση, αφού ενισχύεται η ομαλή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Σε αυτό βοηθούν πολύ επίσης τα ψάρια, τα οποία πρέπει να καταναλώνονται τρεις φορές την εβδομάδα, ώστε να λαμβάνονται από τον οργανισμό τα απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι η δράση τους καταπολεμά την κατάθλιψη.
Ως γνωστόν, τα λαχανικά και τα φρούτα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ συμβάλλουν και στη μείωση του στρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τουλάχιστον δύο μερίδες φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητες για την... καλή διάθεσή μας. Οσον αφορά τους λάτρεις των γλυκών, υπάρχει λύση και γι' αυτούς. Η σοκολάτα είναι γνωστή για την αντικαταθλιπτική της δράση.
Συστήνεται δε ιδιαίτερα στους πολύ αγχωμένους αφού, όπως λέγεται, προσφέρει άμεση εφορία στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης. Επίσης, σημαντική είναι και η κατανάλωση τροφίμων που διαθέτουν σελήνιο. Τέτοια είναι το κρέας, τα όσπρια και τα καρύδια. Αποδεδειγμένο φυσικό αντικαταθλιπτικό, που βελτιώνει τη διάθεσή μας, είναι και οι φακές.
Τέλος, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να σας βλέπει συχνά ο ήλιος. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα κρούσματα κατάθλιψης και στρες σημειώνονται στις παγωμένες σκανδιναβικές χώρες. Η σύνθεση βιταμίνης D, μεταξύ άλλων, διώχνει το στρες, το οποίο -ειδικά αν ζούμε στους ξέφρενους ρυθμούς μιας πόλης- μας «περιμένει πάντα στη γωνία».

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΚΟΥΡΑ


espresso

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.