Γιατί θέλουν να διαλύσουν τις ΕΔ;



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Δεν είναι μυστικό και καλό θα είναι να λέμε την αλήθεια,είτε μας αρέσει ,είτε όχι. Τα τελευταία χρόνια η λειτουργία των ΕΔ στηρίζεται αποκλειστικά σ΄ αυτό που λέμε φιλότιμο των στελεχών και του προσωπικού. Μπορεί ο κ.Μπεγλίτης -και οι προκάτοχοί του- να μας διαβεβαιώνουν με πολύ σιγουριά ότι όλα δουλεύουν τέλεια στο οπλοστάσιό μας και να αφήνουν και υπονοούμενα για όποιον …τολμήσει να αγγίξει θέματα που έχουν να κάνουν με τη συντήρηση των οπλικών συστημάτων,αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι το μόνο που κρατάει όρθιες τις ΕΔ,είναι το προσωπικό.


Γιατί λοιπόν θέλουν να το διαλύσουν;

Δεν αμφισβητούμε τον πατριωτισμό κανενός. Όμως ήρθε η ώρα να ειπωθούν κάποια πράγματα με τ΄ όνομά τους. Έτσι κι αλλιώς στο σημείο που μας έχουν φέρει δεν υπάρχει κι άλλη επιλογή.

Οι ΕΔ αντιμετωπίζονται από το πολιτικό σύστημα αλλά και από μια μεγάλη μερίδα του Τύπου περίπου …ως αναγκαίο κακό! Οι απειλές που δέχεται η χώρα αντιμετωπίζονται από την άλλη με μία πολύ…life style διάθεση. Έχει κυριαρχήσει η λογική “έλα μωρέ τίποτα δεν θα γίνει ,άρα τι τον θέλουμε το στρατό,τσάμπα τον πληρώνουμε”. Επικίνδυνη λογική.


Σ΄αυτά προσθέστε και την …αντιμιλιταριστική διάθεση που χαρακτηρίζει τη πλειοψηφία των πολιτικών που έχουμε την ατυχία να μας κυβερνούν! Οι περισσότεροι μπορεί γρήγορα να άφησαν πίσω τους τα αμπέχωνα και τους μπερέδες …αλά Τσε Γκεβάρα για να συναντηθούν με τα κοστούμια του κ.Αρμάνι ,αλλά σ΄ ότι αφορά τις ΕΔ …το παίζουν πάντα “επαναστάτες” κι όταν στριμωχτούν πολύ ρίχνουν και καμιά κορώνα για τη Χούντα την οποία μπορεί και να μην εζησαν,αλλά τι σημασία έχει;

Πάντα λοιπόν η εύκολη λύση όταν υπήρχε ανάγκη περικοπών,ήταν οι ΕΔ.Τώρα όμως το κακό παράγινε και οδηγούμαστε στην απόλυτη καταστροφή!

Οι στρατιωτικοί είναι άνθρωποι,οικογενειάρχες και εργαζόμενοι με συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες στη δουλειά τους.Κι αυτό το τελευταίο η σημερινή κυβέρνηση δεν το αναγνωρίζει ούτε στο ελάχιστο. Αντιθέτως η συκοφάντηση των στρατιωτικών από το κυβερνητικό επιτελείο και από το ΥΕΘΑ ,έχει πλέον πάρει εξοργιστικές διαστάσεις.

Είναι παρανοϊκό ειδικά αυτή τη περίοδο να συζητάμέ τέτοια θέματα ,όταν στη περιοχή μας παίζονται τεράστια γεωπολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα,αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφσσίσει αν η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να διατηρεί ΕΔ ή όχι.

Βέβαια για να απαντησουμε και …στους life style τύπους που διερωτώνται γιατί πληρώνουμε ΕΔ θα τους θυμίσουμε ότι αυτες είτε τους αρέσει,είτε όχι καλύπτουν το έλλειμμα του Ελληνικού Κράτους να τους προστατεύσει όχι μόνο από τις εξωτερικές απειλές, αλλά από τις φωτιές,τις βροχές,τα χιόνια. Να τους μεταφέρει γρήγορα αν κάτιι τους συμβεί σε οποιοδήποτε απομακρυσμένο σημείο της χώρας. Όλα αυτά τα κάνουν χωρίς τυπικά να συμπεριλαμβάνονται στις υποχρεώσεις τους οι ελληνικές ΕΔ,τις οποίες η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί…φιλότιμα να διαλύσει.
onalert

Σχόλια