Σάλος από τις κασέτες της Τζάκι Ω

Θεωρούσε τον Ντε Γκολ κακό, σιχαινόταν τους Γάλλους, χαρακτήριζε την Ιντιρα Γκάντι πιεστική και πικρόχολη και τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ απαίσιο και ψεύτικο άνθρωπο που συμμετέχει σε σεξουαλικά όργια.
Ολες αυτές τις... καλοσύνες, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, τις ξεστόμισε η γυναίκα - ορισμός της comme il faut συμπεριφοράς, Τζάκι Κένεντι Ωνάση, όπως μαθαίνουμε από τα νέα αποσπάσματα των ηχογραφημένων συνεντεύξεων της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, στον φίλο της και πρώην βοηθό στον Λευκό Οίκο, Αρθουρ Σλέσινγκερ.
«Οταν παντρεύτηκα τον Τζακ ο Ντε Γκολ ήταν ο ήρωάς μου. Ομως στην πραγματικότητα ήταν τόσο κακός!» λέει χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει ότι οι Γάλλοι σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους.

Η Τζάκι ήταν 34 ετών όταν έδωσε αυτές τις συνεντεύξεις και είχαν περάσει τέσσερις μήνες από τη δολοφονία του JFK. Τις κασέτες αυτές τις έδωσε στην κόρη της, την Καρολάιν, με τη ρητή εντολή να μείνουν μακριά από τη δημοσιότητα για δεκαετίες.

Το χρονικό όριο όμως που έθεσε πέρασε και τώρα οι απομαγνητοφωνήσεις αυτών των κασετών έγιναν βιβλίο που κυκλοφόρησε χθες με τον τίτλο «Jacqueline Kennedy: Historic Conversations on Life with John F. Kennedy».

Εκεί, εκτός από τις απόψεις της Τζάκι για διάφορες μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες, εκφράζονται και οι απόψεις της για πολλά ζητήματα που θεωρούνται πολύ συντηρητικές. «Πιστεύω ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να μπουν ποτέ στην πολιτική. Δεν είμαστε φτιαγμένες γι' αυτό» είναι για παράδειγμα μια από τις διατυπώσεις που προκαλούν αντιδράσεις.

Στα ηχητικά αποσπάσματα που μεταδόθηκαν από το ABC, η Τζάκι αποκαλύπτει επίσης ότι ο Τζον Κένεντι ήταν ανήσυχος για τη χώρα στην ιδέα ότι θα μπορούσε να τον διαδεχτεί ο τότε αντιπρόεδρος, Λίντον Τζόνσον.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Σχόλια