Ο «μαύρος Σεπτέμβρης» του Γιωργάκη...


Του Μάρκου Μουζάκη
Τον Σεπτέμβρη του 2008, στη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη, ο Κ. Καραμανλής
εξέπεμψε μια αρνητική εικόνα πρωθυπουργού. Αφενός παρέσχε
κάλυψη στον «νόμιμο και ηθικό» Γ. Βουλγαράκη και αφετέρου
εμφανίστηκε χωρίς πειστικές απαντήσεις σε καίρια, κρίσιμα
ερωτήματα, ενώ η θύελλα στα ΜΜΕ για το Βατοπέδιο είχε ξεκινήσει.
... Από τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση, τόσο για τον ίδιο όσο και για την κυβέρνησή του. Από κείνο τον Σεπτέμβρη δεν ξανασήκωσαν κεφάλι. Όχι μόνο δημοσκοπικά, αλλά και επί της ουσίας, πολιτικά. Τους πήρε για τα καλά η κάτω βόλτα. Και το κλίμα δεν αντιστράφηκε ποτέ. Ένα χρόνο περίπου αργότερα…


... Τηρουμένων των αναλογιών ο φετινός Σεπτέμβρης τείνει να γίνει για τον Γ. Παπανδρέου ο «δικός του» Σεπτέμβρης της παρακμής, της κατιούσας δίχως επιστροφή. Θα μου πείτε, η φθορά της κυβέρνησής του αλλά και του ιδίου προσωπικά έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Και δημοσκοπικά καταγράφηκε απ' τα τέλη της περασμένης άνοιξης.
... Αλλά ας συνεκτιμήσει κάποιος, ότι ο Γιώργος έχει ούτε δυο χρόνια που κυβερνά. Ο Καραμανλής, τον μοιραίο γι' αυτόν Σεπτέμβρη του '08 είχε συμπληρώσει ήδη τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης. Και πράγματι τόση φθορά κυβέρνησης και πρωθυπουργού σε λιγότερο από δύο χρόνια δεν έχει ζήσει η χώρα μεταπολιτευτικά…
n Ούτε καν ο Μητσοτάκης δεν είχε «πετύχει» κάτι τέτοιο!
)) Το μείζον πρόβλημα για τον ΓΑΠ είναι, ότι πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη δεν έχει τίποτα να πει και να «προσφέρει» ως ανάσα στον δεινά χειμαζόμενο λαό. Και είναι ως εκ τούτου προτιμότερο να μην εκφωνήσει την «καθιερωμένη» ομιλία. Ωστόσο η επικοινωνιακή αλλά και πολιτική διαχείριση αυτού του ζητήματος ως τώρα οδηγεί σε μια δεινή πολιτική ήττα, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός εμφανιστεί εκεί «μουγγός».
... Και μάλιστα υπό τον ασφυκτικό κλοιό των «Αγανακτισμένων», που επιστρέφουν, σας το έχουμε επισημάνει, όλα αυτά «πολλαπλασιάζονται». Αν απ' την αρχή, δίχως πισωγυρίσματα με «έντιμο» τρόπο είχε ξεκαθαριστεί πως ο ΓΑΠ προτιμά να μη μιλήσει απ' το να αμολήσει τις συνήθεις αερολογίες, τα πράγματα θα ήσαν καλύτερα.
ΠΑΡΟΝ
  Η συνέχεια ΕΔΩ



Σχόλια