Κοινωνία σε πολιορκία

Του Άγη Βερούτη
Πολιτικοί, συντεχνίες, κομματικές πελατείες, διεφθαρμένοι κρατικοί μηχανισμοί, παπαγαλάκια, κρατικοδίαιτοι, δανειστές, αγορές, όλοι μάχονται για την νομή της περιουσίας της κοινωνίας. Καθένας διαγκωνίζεται με τους υπόλοιπους προσπαθώντας να διακρατήσει ή να αποσπάσει όσο δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από τις σάρκες της κοινωνίας που οδηγείται σε διαμελισμό. Οι συντεχνίες θρασύτατα διεκδικούν το "δικαίωμα" να συνεχίσουν το φαγοπότι, κλείνοντας τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και πολιορκώντας την κοινωνία ολόκληρη με ανήθικη απαίτηση τους να καλοπερνούν ενόσω ο Έλληνας υποφέρει για χάρη τους. Οποία αλαζονεία! Μέχρι και οπαδοί μιας ομάδας κατέβηκαν στο δρόμο κάτι ζητώντας. Είμαστε η Χώρα του Υπαρκτού Σουρεαλισμού!

Τόσο η ιδιωτική όσο και η συλλογική περιουσία των Πολιτών εκποιείται για ένα κομμάτι ψωμί προς σταυλισμό των αχρείων (εκείνων που δεν είναι χρήσιμοι κατά την αρχαία ετυμολογία, και των φαύλων και ανήθικων κατά την μοντέρνα έννοια.)

Αδιαφορώντας για τα θύματα και τις ερειπωμένες ζωές που αφήνουν στο διάβα τους, για την ίδια τη λογική, αποδομούν τη μεσαία τάξη και καταργούν την ιδιωτική ιδιοκτησία, με εργαλεία την αλόγιστη φοροαφαίμαξη και την ανοχή όλων εμάς, των υποκειμένων της απληστίας και εξουσιολαγνείας τους.

Αργά ή γρήγορα τα πρώτα ακίνητα θα βγουν στο σφυρί γιατί οι ιδιοκτήτες τους δεν διαθέτουν επαρκές εισόδημα να πληρώνουν φόρους ιδιοκτησίας, αυθαίρετα τεκμήρια, και πρόστιμα. Το είχα πει προ καιρού: “Ετοιμαστείτε να σας πάρουνε το σπίτι”, πολύ πριν υλοποιηθούν τα πρόσθετα φορολογικά μέτρα κατά της ιδιοκτησίας και τεκμήρια κατά της επιβίωσης της μεσαίας τάξης. Η ώρα πλησιάζει...

Η κοινωνία μετράει 1.000.000 άνεργους και σχεδόν 3.000.000 δυστυχισμένους, καθώς 25% των Ελλήνων ήδη ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Η ποιότητα μιας κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο που φέρεται στους ανήμπορους να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Όμως οι κυβερνώντες αποφάσισαν να επιδοτήσουν πάλι τα κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα με "κουπόνια ψευτοεκπαίδευσης", αντί να στηρίξουν την οικονομία με "κουπόνια εργασίας".

Η μεσαία τάξη πολιορκείται από παντού. Οι πτωχοποιημένοι Έλληνες δεν έχουν πλέον άλλα περιθώρια ή περιουσιακά στοιχεία για να χάσουν. Οι έχοντες και κατέχοντες από την άλλη υπερκαλύπτουν κατά πολύ τα τεκμαρτά εισοδήματα. Όσο φόρο πλήρωναν θα συνεχίσουν να πληρώνουν. Ποιόν χτυπάει λοιπόν η φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης;

Μα φυσικά το σύνηθες θύμα, τη μεσαία τάξη!

Την ίδια στιγμή που θυσιάζουν την μεσαία τάξη στο βωμό της αχρειοκρατίας, για την Εκκλησία η χώρα μας αποτελεί φορολογικό παράδεισο. Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες παζαρεύουν πόσο φόρο προτίθενται να πληρώσουν, για να συνεχίσουν να πριμοδοτούν τα κόμματα με κατευθυνόμενα ψηφαλάκια των προβάτων του ποιμνίου τους.
Όταν η εκκλησία δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος για τα ενοίκια που εισπράττει, το κράτος απαιτεί από τον ιδιοκτήτη ενός άδειου μαγαζιού, έναν μισθό το χρόνο! Εάν εισπράττει ενοίκιο, το κράτος απαιτεί τα μισά για να σιτίζονται οι αχρείοι. Μα δεν ντρέπονται παπάδες και πολιτικάντηδες να υποκρίνονται πως νοιάζονται για το Λαό; Δεν ντρέπονται; Μόνο λόγια του αέρα ξέρουν να πουν.

Η Παιδεία από την άλλη, έχει υποστεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες τα ανοσιουργήματα του εκάστοτε πειραματιζόμενου υπουργού παιδείας. Ξεκινώντας από την κατάργηση των τόνων και την καθιέρωση της μαλλιαρής, και καταλήγοντας στην υποχρεωτικότητα της παραπαιδείας και τον αποσυντονισμό της ζωής των παιδιών. Διαβρώνοντας τη σκέψη των παιδιών μας με την λυπηρή δικαιολογία που ονομάζουμε ευφημιστικά “Εθνική Παιδεία”, πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο καθόμαστε. Η κοινωνία εισπράττει “συγγνώμες” με ταυτόχρονες απειλές για τη “δραχμοποίηση” των ονείρων της από την υπουργό Παιδείας, αντί παραιτήσεων.

Στη Χώρα του Υπαρκτού Σουρεαλισμού η ανώτατη παιδεία μονοπωλείται από το κράτος-πατερούλη. Όταν τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως είναι στην πλειοψηφία τους ιδιωτικά, εμείς απαγορεύουμε τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα!

Aποφασίσαμε ότι τα δικά μας κέντρα κομματικής πλύσης εγκεφάλων είναι καλύτερα από το Harvard, το MIT, το Aachen, το Imperial, το Κυότο, το McGill και τη Σορβόννη! Επειδή το λέμε εμείς! Μάλιστα πριν χρόνια φτιάξαμε το ΔΙΚΑΤΣΑ, ή όπως το λένε τώρα, για να περνάμε από διαδικασία εξευτελισμού όσους άριστους εκ των παιδιών μας αξιώθηκαν να αποφοιτήσουν από τα καλύτερα πανεπιστήμια, προκειμένου να τους πούμε ότι το πτυχίο οικονομικών Harvard αντιστοιχεί με 3 έτη σπουδών στην ΑΣΟΕ!

Όπως η Πηνελόπη, που οι μνηστήρες της βάλθηκαν να ξεκοκαλίσουν την περιουσία του απόντος Οδυσσέα, πολιορκώντας την ανυπεράσπιστη χήρα του, η κοινωνία υπόκειται την λεηλασία των πόρων της από το παρακράτος, που έχει στήσει παράγκα μέσα στους θεσμούς και τις κρατικές λειτουργίες, και ρουφάει με μένος το αίμα και τον ιδρώτα της μεσαίας τάξης.  Ο Οδυσσέας (ή αλλιώς ο “Κανένας”) επέστρεψε στο σπίτι του για να διώξει τους αχρείους που έσφαζαν τα κοπάδια του και έπιναν το κρασί του για το καθημερινό τους τσιμπούσι, μέσα στη δική του ιδιοκτησία, εκμαυλίζοντας τόσο την οικογένειά του όσο και τους υπηκόους του.

Ο νέος “Κανένας” όμως δεν έχει ακόμα φανερωθεί κ. Πρωθυπουργέ. Τα λόγια και οι βαρύγδουπες ομιλίες στη φιέστα της Θεσσαλονίκης δεν φτάνουν. Ουδείς πολιτικός δεν έχει δείξει ούτε την πρόθεση να ξεκαθαρίσει τη χώρα από τα παράσιτα που κατασπαταλούν τον εθνικό πλούτο, ούτε την ικανότητα να το υλοποιήσει. Κανείς τους δεν έχει αποστασιοποιηθεί από τα πεπραγμένα των τελευταίων 10 ετών ώστε να γίνει διώκτης των αχρείων. Συνένοχοι είναι στην συγκάλυψη και στη διαφθορά, συνένοχοι στην λεηλασία με την αθωωτική ψήφο τους για εγκλήματα που διέπραξαν οι συνάδελφοί τους, σε υποθέσεις που όλοι ξέρουν με λεπτομέρειες πώς λεηλατήθηκε η Ελλάδα. Η κοινωνία θέλει δικαιοσύνη - όχι συνενοχή.

Η κοινωνία αδυνατεί να σηκώσει το βάρος των μνηστήρων, γιατί όπως και στο αρχαίο έπος είναι πολλοί οι αχρείοι που την πολιορκούν και λίγοι οι αγαθοί που θα μπορούσαν να τους διώξουν.

Ο "Κανένας" όμως πουθενά...


* Ο Άγης Βερούτης είναι επιχειρηματίας, Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στις ΗΠΑ όπου και  εργάστηκε σχεδόν είκοσι χρόνια



Πηγή:www.capital.gr

Σχόλια