Το χαράτσι στα ακίνητα


Σημεία Συνέντευξης του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ
Βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου
στη ΝΕΤ

Δημοσιογράφοι: Κώστας Αρβανίτης – Μαριλένα Κατσίμη

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2011
«Το νέο χαράτσι στα ακίνητα είναι ένα ακόμη δείγμα γονατογραφίας της κυβέρνησης. Εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ με δραματικούς τόνους, προκειμένου να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στα έσοδα. Οι χθεσινές ανακοινώσεις τελικά αποκαλύπτουν ότι δεν ήξεραν τι έλεγαν στη Θεσσαλονίκη. Το νέο χαράτσι δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία κοινωνική ευαισθησία όταν το επιβάλλει ακόμα και σε ανέργους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πολύτεκνοι και οι ανάπηροι.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών συλλαμβάνεται κραυγαλέα ψευδόμενος. Μας έλεγε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τη ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τελικά καταφεύγει στο έσχατο αυτό μέσο, απειλώντας ότι θα κόψει το ρεύμα στον κοσμάκη αν δεν πληρώσει».

«Άλαλα τα χείλη των ασεβών»
«Σε κάθε δόση η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα και κάθε φορά έβαζε νέους φόρους. Έχει φτάσει πια στο «αμήν» ο ελληνικός λαός από αυτή την πολιτική. Πριν λίγους μήνες μας λέγατε ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για την 6η δόση και μας βάζετε νέα χαράτσια και από μέρα σε μέρα τα αυξάνετε. Τώρα εν όψει της άλλης δόσης, του Δεκεμβρίου, θα έχουμε και νέα χαράτσια; «Άλαλα τα χείλη των ασεβών», δεν σας πιστεύει κανείς πια».

Καταγγελία ΝΔ για νέες προσλήψεις
«Όπως αποδεικνύεται από την έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ οι μισθοί μειώθηκαν κατά μέσο όρο 15%, το μισθολογικό κόστος του δημοσίου έχει μειωθεί μόνο 7%. Κάτι δεν πάει καλά! Ή δίδονται χρήματα κάτω από το τραπέζι με υπερωρίες, με νυχτερινά ή γίνονται προσλήψεις. Και αποδεικνύεται από την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ ότι έχουν γίνει 25.850 προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353 με συμβάσεις έργου.
Ενώ το ΠΑΣΟΚ μιλάει για συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και μείωση του μισθολογικού κόστους, έχει δημιουργήσει 70 νέες κρατικές δομές προσλαμβάνοντας 1.230 άτομα ως νέο μόνιμο προσωπικό.
Την ώρα λοιπόν, που η κυβέρνηση σχεδιάζει να απολύσει άμεσα 20.000 δημοσίους υπαλλήλους «βαπτίζοντας» ως εργασιακή εφεδρεία τις απολύσεις, από την άλλη πλευρά προσλαμβάνει κόσμο. Εάν υπάρχει ανάγκη για συμβασιούχους γιατί αυτούς τους 20.000 υπαλλήλους δεν τους μετατάσσει στις υπηρεσίες ή τους οργανισμούς που χρειάζονται επιπλέον προσωπικό και καταφεύγει σ’ αυτό το βάρβαρο μέτρο των απολύσεων».


Σχόλια

  1. Ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη από τη βάση, το λαό. Αν στηρίξει το λαό και δηλώσει συμπαράσταση/προτροπή να μην πληρωθεί το χαράτσι, θα κάνει ΜΑΤ!
    Αλλιώς, θα στείλει λάθος μήνυμα.... και πάμε για άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.