Εισαγωγή δημοσίων υπαλλήλων, μεσίστιες σημαίες!


Συνεχίζονται οι επιθέσεις και οι προκλήσεις
Σοφία Βούλτεψη

Μυρίζει μπαρούτι στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες της κυβερνητικής «απόβασης», που μπορεί να μην θυμίζει την περσινή και ηρωική με την περίφημη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τον… ΟΣΕ, αλλά πάντως παραμένει ισχυρή.
Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού και η αυριανή συνέντευξη Τύπου οργανώνονται σε ένα πραγματικά πολεμικό κλίμα, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Την ίδια ώρα, το κλίμα παρέμενε εκρηκτικό και εκτός συνόρων, καθώς όλα εξακολουθούν να βρίσκονται στον αέρα – από την έκτη δόση ως την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και το πολυδιαφημισμένο «Σχέδιο Μάρσαλ».

Ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, ουσιαστικά ακύρωσε το περίφημο «Ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ», όταν υποστήριξε πως οι γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα συνδέονται με την επιτάχυνση και τη διεύρυνση των μεταρρυθμίσεων.

Όπως έγραψε η γερμανική έκδοση των Financial Times, ο κ. Ρέσλερ έστειλε επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία ζητά την εκπλήρωση των συμπεφωνημένων προϋποθέσεων προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας.

Και όπως υπογραμμίζει, μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα έχει επιτυχή έκβαση η κοινή επενδυτική και αναπτυξιακή πρωτοβουλία.

Και βέβαια, για άλλη μια φορά διεψεύσθησαν τα περί «συμφωνημένης και προγραμματισμένης» αναχώρησης της τρόικας, αφού στην επιστολή του ο κ. Ρέσλερ διακηρύσσει την ανησυχία του για την διακοπή των διαβουλεύσεων με την τρόικα, εκτιμώντας μάλιστα ότι το γεγονός αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την αποκατάσταση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας.

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένης και της προβληματικής ανταλλαγής ομολόγων, και εν μέσω μεγάλης φασαρίας σχετικά με τον αριθμό και την αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, είχαμε και το κερασάκι στην τούρτα:

Ο Γερμανός Επίτροπος για θέματα Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ, πρότεινε να… αποσπαστούν στην Ελλάδα εξειδικευμένοι δημόσιοι υπάλληλοι από άλλες χώρες της ΕΕ προκειμένου να συμβάλουν στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και τη βελτίωση της εισπρακτικής δεινότητας του ελληνικού κράτους!

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild, υποστηρίζει ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα εξειδικευμένα στελέχη από τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Προσθέτοντας, βέβαια, και αυτός πως «όποιος ζητά αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί για κάποιο διάστημα τις αρμοδιότητές του» και πάντως τασσόμενος κατά της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να υπογραμμίσει πως το πρόβλημα της Αθήνας είναι η αδύναμη δημόσια διοίκηση που διαθέτει! Πρόκειται δηλαδή για έναν ακόμη κόλαφο για το ελληνικό πολιτικό σύστημα που έχει και την ευθύνη του δημόσιου τομέα.

Όσο για τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας, το λέει ξεκάθαρα ο κ. Έτινγκερ: Πρέπει οι υπερχρεωμένες χώρες να εκχωρούν την αρμοδιότητα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού τους στην ΕΕ!

Και το τελικό χτύπημα: Προτείνει να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων κρατών στα κτίρια της ΕΕ!

Είναι σαφές ότι οι προκλήσεις δεν έχουν τέλος, αλλά το χοντρόπετσο ελληνικό πολιτικό σύστημα επιμένει να διασωθεί!

http://www.elzoni.gr/html/ent/346/ent.13346.asp
 

Σχόλια