Ύποπτη σιωπή από τη Κυβέρνηση, στο Εθνικό θέμα της εκδίκασης των Γερμανικών εγκλημάτων του Διστόμου στη Χάγη...

Η Γερμανία όμως πρέπει να πληρώσει!»
Την ύποπτη σιωπή της κυβέρνησης στο εθνικό θέμα της εκδίκασης από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης του ολοκαυτώματος του Διστόμου από τους Γερμανούς, που λαμβάνει χώρα μεταξύ 12 και 16 Σεπτεμβρίου, καταγγέλλει με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Εξωτερικών, Οικονομικών και Επικρατείας, ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος. 

Συγκεκριμένα ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς Εξωτερικών, Δικαοσύνης και Επικρατείας για το πως έχουν κινηθεί έως τώρα και τι προτίθενται να πράξουν μετά την 16η Σεπτεμβρίου τα Υπουργεία Εξωτερικών και Επικρατείας, έτσι ώστε να οργανωθούν κοινωνικοί φορείς, ΜΚΟ, σύλλογοι αποδήμων, αλλά και τα παγκόσμια και εγχώρια ΜΜΕ για την καλύτερη δυνατή θωράκιση και στήριξη του αγώνα του Διστόμου αρχικά, των Καλαβρύτων έπειτα και τέλος των υπολοίπων περιοχών στις οποίες έλαβαν χώρα ολοκαυτώματα.
Ο Αχαιός Βουλευτής παρακολουθώντας με μεγάλη ανησυχία την αδράνεια των αρμοδίων θεσμικών παραγόντων ζητεί ενημέρωση για το ποιο είναι το επίπεδο προετοιμασίας από πλευράς Υπουργείου Δικαιοσύνης και Εξωτερικών, ενώ δηλώνει ευθαρσώς πως η συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει να δράσει, έτσι ώστε «σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και οπουδήποτε υπάρχει Ελληνική Ομογένεια και Γαλανόλευκος Παλμός, κάθε Γερμανική Πρεσβεία πρέπει να «πολιορκηθεί» από τις ειρηνικές, αλλά συνάμα δυναμικές διαμαρτυρίες & αγωνιστικές εκδηλώσεις μας! Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του το θέμα αυτό, το οποίο θα δικαιώσει εκατοντάδες θύματα στο Δίστομο, αλλά ακολουθούν και άλλες, χιλιάδες υποθέσεις θυμάτων σε όλη την Ελλάδα μιας που οι Γερμανοί διέπραξαν 89 αναγνωρισμένα ολοκαυτώματα! Άνδρες, γυναίκες, αδικοχαμένα παιδιά και αθώα νήπια, που οι «παλικαράδες» του Γερμανικού Στρατού και των Ειδικών Ταγμάτων έσφαξαν και τώρα το Γερμανικό κράτος πεισματικά αρνείται να αποζημιώσει!»
 Υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία μιας ενδεχόμενης δικαίωσης για το Δίστομο, ο Νίκος Νικολόπουλος τονίζει πως: «Στα Καλάβρυτα, οι συγγενείς των θυμάτων, δηλαδή οι άνθρωποι που δεν γνώρισαν ποτέ τους γονείς τους, καθώς σε παιδική και νηπιακή ηλικία τους είδαν να δολοφονούνται μπροστά στα μάτια τους, περιμένουν δεκαετίες για τη στιγμή που και οι δικοί τους νεκροί επιτέλους θα δικαιωθούν. Η δικαίωση του Διστόμου θα λειτουργήσει ως οδηγός και για τις υπόλοιπες μαρτυρικές περιοχές της Πατρίδας μας. Ανησυχώ βασίμως όμως, γιατί ενώ στις 14 του Σεπτέμβρη, που η Ελλάς ως τρίτο μέρος παρουσιάζει τα επιχειρήματά της προς υποστήριξη των συγγενών των θυμάτων του Διστόμου, δεν έχει υπάρξει ουδεμία νύξη στα ΜΜΕ, καμία δήλωση από την Κυβέρνηση, όταν σε άλλα θέματα είναι λαλίστατοι.
Ας μην ξεχνούμε πως στο παρελθόν οι συγγενείς των θυμάτων είχαν δικαιωθεί από Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, εντελώς αναπάντεχα δεν μπορούσαν να κάνουν εκτελεστέες τις αποφάσεις (πάλι επί ΠΑΣΟΚ), καθώς είχαν βρεθεί προ της απίστευτης στάσης του τότε Έλληνα Υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλου, ο οποίος δεν τους έδινε τη σχετική άδεια! 
 Ο Αχαιός Βουλευτής της ΝΔ ζητά επιτέλους μια απάντηση από τους Υπουργούς στο θέμα της διεκδίκησης του συνολικού ποσού που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις για τις υλικές καταστροφές, για το κατοχικό δάνειο και για τις ανθρώπινες ζωές (ένστολων και πολιτών) και να επιβεβαιώσουν αν αυτό προσεγγίζει τα 162 δις ευρώ πλέον των τόκων σχεδόν 65 χρόνων και πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία!
Κλείνοντας δηλώνει με νόημα: «Τώρα, τη σπουδαιότερη ώρα μετά από 67 χρόνων αγώνες, οι πολίτες των μαρτυρικών πόλεων για μία ακόμη φόρα νιώθουν «αφημένοι» και προδομένοι, όπως τότε τα μαρτυρικά χρόνια της Κατοχής. Μόνο που τότε ο εχθρός ήταν εμφανής, με άλλη γλώσσα, άλλη σημαία και φορούσε διακριτικά. Σήμερα οι συγγενείς των θυμάτων των ολοκαυτωμάτων απαιτούν από την Πολιτεία έστω και την ύστατη ώρα να οργανώσει και να συντονίσει δικαστικά και αγωνιστικά την υπόθεση, έτσι ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτέλους για τη χώρα μας και να δικαιωθούν επιτέλους οι νεκροί μας!»



Σχόλια