Οι Τούρκοι θέλουν να οριοθετήσουν υφαλοκρηπίδα με το ψευδοκράτος..

Η Τουρκία κλιμακώνει τις ενέργειες της σε πολιτικό επίπεδο.
Οι Τούρκοι θα υπογράψουν διμερή συμφωνία μεταξύ τους...
Μεθοδεύεται υπογραφή Συμφωνίας Οριοθέτησης Υφαλοκρηπίδας, ανάμεσα σε Τουρκία και το ψευδοκράτος, σε περίπτωση που η Κυπριακή Κυβέρνηση ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στα νότια της Κύπρου.
Σύμφωνα με το ΤRTGreek :
Η Τουρκία και το ψευδοκράτος  θα απαντήσουν
με οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, αν οι Κύπριοι επιμείνουν στην εξόρυξη πετρελαίου.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα που βγήκε από τη συνάντηση στην τουρκική πρωτεύουσα, στο θέμα των μονόπλευρων ενεργειών της Κυπριακής Κυβέρνησης της Κύπρου για εξόρυξη πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο.
Έπειτα από τις πρωτοβουλίες των Κυπρίων για αναζήτηση και εξόρυξη πετρελαίου , αξιωματούχοι του ψευδοκράτους ήρθαν στην Άγκυρα για να συζητήσουν το θέμα, με στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στο αποτέλεσμα των συνομιλιών επιτεύχθηκε συμβιβασμός στο θέμα να υπογραφεί Συμφωνία Οριοθέτησης Υφαλοκρηπίδας ανάμεσα σε Τουρκία και το ψευδοκράτος, σε περίπτωση που η Κυπριακή Κυβέρνηση ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στα νότια της Κύπρου.
Από την άλλη, με πρόσκληση του ψευδοκράτους, θα μεταβούν αύριο στα κατεχόμενα, στελέχη του Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ανωνύμου Εταιρείας Πετρελαίων Τουρκίας (ΤΡΑΟ).

Σχόλια