Εγκαίνια τζαμιού στη Θράκη με τουρκική χορηγία...


 


 Εφ. Χουριέτ 9-9-2011
Ο Σαριγκιούλ εγκαινίασε τζαμί στην Ελλάδα
 Στο χωριό Αμαξάδες της Δυτικής Θράκης έγιναν τα εγκαίνια του πρώτου τζαμιού με τρούλο, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε με την συμβολή του δήμου Σίσλι.
 Μιλώντας στα εγκαίνια ο δήμαρχος του Σίσλι Κωνσταντινούπολης, Μουσταφά Σαριγκιούλ δήλωσε πως
«Συμβάλλουμε στα εγκαίνια κάθε ιερού χώρου στο Σίσλι. Αυτή τη φορά έτυχε να συμβάλλουμε στην κατασκευή τζαμιού στο χωριό όπου ζούνε ομογενείς μας στην Δυτική Θράκη¨. 

Στα εγκαίνια μετείχαν ο δήμαρχος Σισλι Μουσταφά Σαριγκιούλ, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο υποπρόξενος Μουράτ Σεζγκίν και πολλοί ομογενείς.
Με μια δαπάνη 70.000 περίπου ευρώ, ο Δήμος Σίσλι έκανε τον εσωτερικό διάκοσμο του τζαμιού που έχει 5 μικρούς και έναν μεγάλο τρούλο, τον περιβάλλοντα χώρο καθώς και το εξωτερικό σκέπασμα των τρούλων με μολύβι. Στην τελετή μετείχαν και 5 λεωφορεία με καλεσμένους που ήρθαν από Τουρκία, ενώ ο Μουσταφά Σαριγκιούλ μοίρασε στις γυναίκες καλεσμένους κίτρινα κασκόλ. Ο δήμαρχος Σίσλι ανέφερε την ικανοποίηση που αισθάνθηκε για την στήριξη που παρείχε, μετά από αίτημα που είχανε λάβει.

Σχόλια