Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Νέο πρωτόκολλο Wi-Fi υπόσχεται κάλυψη έως και 100 χιλιομέτρων


Εκπρόσωποι του Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE) ανακοίνωσαν ένα νέο πρωτόκολλο Wi-Fi, το 802.22 το οποίο θα υπόσχεται κάλυψη περιοχών με διάμετρο έως και 100 χιλιόμετρα (ή 62 μίλια).
Τα νέο σύστημα εκμεταλλεύεται τα ευνοϊκά χαρακτηριστικά μετάδοσης σε μπάντες των VHF και UHF αφού εκπέμπει από τα 54 MHz έως 698 MHz. Σε πρώτη φάση η ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων θα είναι τα 22 Mbps ανά κανάλι.
Τα αποτελέσματα θα φανούν αρκετά χρήσιμα σε αραιοκατοικημένες
περιοχές χωρία,κωμοπόλεις και σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Μέχρι στιγμής οι συσκευές του εμπορίου υποστηρίζουν το παλιό πρωτόκολλο 802.11 a/b/g/n, κάτι που όμως αναμένεται να αλλάξει σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια καθώς το επίσημο πρότυπο έχει εγκριθεί και έτσι οι εταιρείες μπορούν να αρχίσουν την κατασκευή συσκευών που ενσωματώνουν την καινούργια τεχνολογία.

http://www.blogtv.gr/neo-protokollo-wi-fi-iposchete-kalipsi-eos-ke-100-chiliometron/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.