Η "συμμορία" με τα rollers


Οργώνουν την Αθήνα πάνω σε ένα ζευγάρι πατίνια. Η... συμμορία των rollers «Ωθηση» εδώ και δύο χρόνια έχει αντικαταστήσει το αυτοκίνητο με πατίνια.
Δεν είναι ούτε ένας ούτε δύο, αλλά περίπου εξακόσια άτομα που απαρτίζουν αυτή την τόσο ιδιόμορφη ομάδα. Μικροί, μεγάλοι, οικογένειες, μητέρες με μικρά παιδιά συγκεντρώνονται τρεις φορές την εβδομάδα στο Δέλτα του Παλαιού Φαλήρου και προπονούνται παρέα.

«Ηταν κάτι που το ξεκινήσαμε για πλάκα εγώ κι ένας φίλος μου» λέει στην «Εspresso» ο Γιάννης Κούσπαρης και εξηγεί:

«Αρχίσαμε να κάνουμε βόλτες στον δρόμο και σιγά-σιγά άρχισαν να ενδιαφέρονται και άλλοι. Βασικά η όλη ιδέα διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και στη συνέχεια κάποιοι που μας έβλεπαν στον δρόμο έδειχναν ενδιαφέρον και έμπαιναν και αυτοί στην ομάδα».

Δύο χρόνια μετά την πρώτη βόλτα η «Ωθηση» έχει μεγαλώσει, ενώ τα μέλη της σκοπεύουν πολύ σύντομα να την αναβαθμίσουν σε σύλλογο. «Στην ομάδα μας ο μικρότερος είναι οκτώ χρόνων και ο μεγαλύτερος σαράντα. Για να κάνει κανείς πατίνια αρκεί να έχει καλή διάθεση και να αγαπάει την κίνηση. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε σύλλογο» σημειώνει ο Γιάννης και όσο μιλάει, οι υπόλοιποι κάνουν διάφορες φιγούρες εντυπωσιάζοντάς μας.

Το ενδιαφέρον μας τραβά μια νεαρή μαμά που τσουλάει κρατώντας το καρότσι του μωρού της. «Κάνω πατίνια εδώ και μερικά χρόνια. Ερχομαι με τον άντρα μου τον Νίκο και την κορούλα μας. Είναι μια ευχάριστη ασχολία που μας διασκεδάζει, ενώ ταυτόχρονα μας γυμνάζει κιόλας» λέει γελώντας η Ηλιάνα.

Οι μικρότερες της ομάδας, Ηλέκτρα και Φαίδρα, κάνουν διάφορα κόλπα γύρω από τον πατέρα τους, ο οποίος επίσης επιδίδεται θεαματικά στα rollers και, όπως μας είπε, κάθε πρωί πηγαίνει στη δουλειά του με τα πατίνια. Λίγο πιο πέρα ο Βαγγέλης σχηματίζει οχτάρια γύρω από τουςς πορτοκαλιούς κώνους που έχουν στήσει για εξάσκηση: «Κινούμαι μόνο με τα πατίνια μου τον τελευταίο καιρό. Σε κοντινές αποστάσεις έχω αντικαταστήσει το αυτοκίνητο με αυτά» μας λέει.

Στην «Ωθηση» μπορεί να ενταχθεί ο καθένας. Μάλιστα, οι πιο παλιοί δίνουν μαθήματα στους αρχάριους: «Αρκούν τέσσερα μαθήματα της μίας ώρας για να μπορεί κανείς να ρολάρει άνετα» τονίζει ο Γιάννης. Οσον αφορά την επικινδυνότητα του αθλήματος, η Νατάσα μας διαβεβαιώνει πως πρόκειται για ένα εντελώς ακίνδυνο σπορ, εφόσον βέβαια τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας:

«Από τη στιγμή που φοράμε κράνη, επιγονατίδες και προστατευτικά στους αγκώνες δεν διατρέχουμε κανέναν απολύτως κίνδυνο. Εχω πέσει αρκετές φορές, αλλά δεν έχω χτυπήσει» μας λέει και προσπαθεί να μας πείσει να βάλουμε πατίνια και να την ακολουθήσουμε. Πολύ πρόσφατα έντεκα μέλη της ομάδας ταξίδεψαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη με μεταφορικό μέσο -τι άλλο;- τα πατίνια τους!

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

espresso

Σχόλια