Με στόχο τη σταθεροποίηση ΕΚΤ και G7 καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες. Τη στιγμή που η ΕΚΤ διευρύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, οι G7 συμφωνούν στην κοινή αντιμετώπιση των διακυμάνσεων στα χρηματιστήρια.
Προτεραιότητα τώρα έχει η σταθεροποίηση και ο καθησυχασμός των χρηματιστηρίων. Σε τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ αργά χθες το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να διευρύνει το πρόγραμμα αγοράς δημοσίων ομολόγων...Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της διάσκεψης όμως ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ δεν κατονόμασε συγκεκριμένες χώρες. Είναι ωστόσο προφανές ότι εννοούσε την Ιταλία και την Ισπανία από τη στιγμή που η ΕΚΤ χαιρέτισε για παράδειγμα τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η ιταλική κυβέρνηση.
Κοινή δράση αναλαμβάνουν οι G7
Μέρκελ και Σαρκοζί ξανά στο τηλέφωνο….
Δεύτερη επικοινωνία μετά από εκείνη της Παρασκευής είχαν χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Από τη διάσκεψη προκύπτει μια κοινή ανακοίνωση στην οποία εκφράζεται η προσήλωση στις αποφάσεις της έκακτης Συνόδου Κορυφής στις 21 Ιουλίου, στην οποία δόθηκε το πράσινο φως στο 2ο πακέτο βοάηθειας προς την Ελλάδα και αποφασίστηκε η διεύρυνση αρμοδιοτήτων του μηχανισμού στήριξης. Θυμίζουμε ότι το Σεπτέμβριο θα κληθούν τόσο το γερμανικό, όσο και το γαλλικό κοινοβούλιο να επικυρώσουν τις αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15302010,00.html
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.