Η γυναίκα-θρύλος στη Σαντορίνη

«Η ωραία της ημέρας» στο ωραιότερο ελληνικό νησί! Την υπέροχη Κατρίν Ντενέβ ανήμερα της γιορτής της Μεγαλόχαρης θα υποδεχτεί η Σαντορίνη.
Η γυναίκα-θρύλος του γαλλικού σινεμά έρχεται για να ακουμπήσει σε αυτή την «αγέρωχη πέτρα», όπως τη χαρακτήρισε ο ποιητής του Αιγαίου Οδυσσέας Ελύτης, για να ξεκουραστεί, να ηρεμήσει και να απολαύσει το τοπίο.
H σταρ είναι προσκεκλημένη του φίλου της, του διεθνούς φήμης συλλέκτη Δημήτρη Τσίτουρα, που ο έρωτάς του για τη Σαντορίνη και η αγάπη του για την Ελλάδα είναι «συνώνυμα του Greek style στο εξωτερικό και όχι μόνο!», όπως εύστοχα έχει σχολιαστεί.
Η Κατρίν Ντενέβ θα μείνει στη βίλα της Ελένης Τσίτουρα στο Φηροστεφάνι, με θέα τη μαγευτική καλντέρα, εκεί όπου στο παρελθόν φιλοξενήθηκε ο θρύλος του χορού Ρούντολφ Νουρέγιεφ και πρόσφατα ο τέως Γάλλος πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν, αλλά και τόσοι άλλοι.

Θα μείνει σε μια νησιώτικη βίλα, διακοσμημένη από τον Δημήτρη Τσίτουρα, με έργα τέχνης, γλυπτά και πίνακες από την αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο. Στον κήπο υπάρχει πισίνα όπου θα μπορεί η ηθοποιός να κάνει τα μπάνια της μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Η Κατρίν Ντενέβ θα παραμείνει εκεί έως τις 21 Αυγούστου. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Παρίσι λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Η Κατρίν Ντενέβ είχε έρθει και τον Μάρτιο στην Αθήνα, λίγο πριν από την πανελλήνια πρεμιέρα μιας από τις τελευταίες της ταινίες, του «Potiche» του Φρανσουάζ Οζόν, στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και, όπως ήταν αναμενόμενο, είχε κλέψει την παράσταση.

Τότε, μάλιστα, βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει την αγάπη της για τη χώρα μας και μετά την επίσκεψή της στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, είχε δηλώσει: «Μοιάζει με τον ελληνικό ουρανό, γεμάτο αστέρια!»

Είχε πάρει θέ
έση, δε, και για την ελληνική κρίση κάνοντας μια προφητική δήλωση: «Η Ελλάδα θα ξεπεράσει τη δύσκολη οικονομική της κατάσταση. Στην Ευρώπη οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι της κρίσης, καθώς η κρίση στην Ευρώπη είναι γενικευμένη και παγκόσμια».

Σε ερώτηση αν φοβάται ότι ο χρόνος θα την ξεπεράσει, απάντησε: «Δεν “κυνηγάω τη σκιά μου”. Είμαι ηθοποιός, αλλά είμαι και γυναίκα. Είμαι πολίτης που ενδιαφέρεται για την επικαιρότητα και το τι συμβαίνει στον κόσμο. Δεν φοβάμαι τη μόδα ούτε τις τάσεις της».

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.