Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011

Οι απολύσεις των ΔΥ θα γίνουν μετά τις μειώσεις των μισθών.

Όπου έχει μπει το ΔΝΤ, ένα από τα πρώτα μέτρα που έχουν ληφθεί ήταν η απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Όπως όμως έχουν αντιληφθεί οι πάντες, από την αρχή της έλευσης του ΔΝΤ στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να αποφύγει τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα τέτοιου αριθμού που θα μείωνε δραστικά το μισθολογικό κόστος του δημοσίου. Παρά τις απαιτήσεις της τρόικας για απολύσεις πολλών χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, το ΠΑΣΟΚ απέφευγε μέχρι τώρα  τις απολύσεις υποσχόμενο ότι....
θα βρει, ως αντιστάθμισμα, τρόπους αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Όμως όχι μόνο δεν αυξήθηκαν τα έσοδα, παρά την εξοντωτική φορολογία, αλλά ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν νέοι οργανισμοί κ.λ.π. (41 τον αριθμό) και αυξήθηκαν οι δημόσιες δαπάνες. Επομένως το δημόσιο έλλειμμα είναι αδύνατο να μειωθεί και η ανάγκη για όλο και περισσότερα δανεικά αυξάνεται οδηγώντας την Ελλάδα μόνιμα στην υποδούλωση, στην εξάρτηση και στην διάλυση.

Γίνεται πλέον αντιληπτό, ακόμα και από  τους σκληροτράχηλους επαγγελματίες Έλληνες σοσιαλιστές ότι η διατήρηση του κρατικοδίαιτου σοσιαλιστικού καθεστώτος τους με δανεικά άρχισε να δυσκολεύει επικίνδυνα. Εξάλλου το ΔΝΤ, βλέποντας την απροθυμία της κυβέρνησης για περιορισμό του Δημοσίου, εκδήλωσε την επιθυμία αποχώρησης. 

Αντιλαμβάνονται λοιπόν όλοι στο ΠΑΣΟΚ, ότι ήρθε η δύσκολη ώρα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Η δύσκολη ώρα να περιορίσουν την εκλογική τους πελατεία και το καθεστώς τους.

Πότε θα γίνει αυτό;;

Εκτιμούμε πως θα γίνει αφού πρώτα μειωθούν οι μισθοί όλων των δημοσίων υπαλλήλων, όπως το είχαμε πιθανολογήσει και παλιότερα, ώστε να επιτευχθεί διπλό όφελος. Αφενός να υπάρξει όφελος από τις απολύσεις και αφετέρου να υπάρξει όφελος από τις μειώσεις των μισθών εκείνων που θα απομείνουν, χωρίς μάλιστα να διανοηθούν να διαμαρτυρηθούν, αν δεν θέλουν να χάσουν τη δουλειά τους.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/08/blog-post_7841.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.