Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

Σκέφτονται να αυξήσουν τη στρατιωτική θητεία λόγω... κρίσης!

Δίχως τέλος μοιάζει το ράβε-ξήλωνε σε αυτήν τη χώρα.
Μπορεί οι  προηγούμενες κυβερνήσεις να μείωσαν τη στρατιωτική θητεία στους 9 μήνες, από 18 που ήταν παλαιότερα, η κρίση όμως αναγκάζει τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να εξετάζει το ενδεχόμενο να την αυξήσει εξαιτίας της...
 αδυναμίας της να προσλάβει επαγγελματίες οπλίτες και λόγω των προβλημάτων επάνδρωσης των μονάδων.
Αρμόδιοι κύκλοι ισχυρίζονται ότι δεν βγαίνουν οι "υπηρεσίες". Δεν διευκρινίζουν όμως ποιές "υπηρεσίες". Γιατί στο στρατό υπηρεσία θεωρείται η σκοπιά, υπηρεσία όμως θεωρείται και ο καθαρισμός της "Καλιόπης". 
Συν τοις άλλοις ο νέος υπουργός, Πάνος Μπεγλίτης, κατάργησε την απόφαση του προκατόχου του (παρεμπιπτόντως ήταν ο Βενιζέλος) για τερματισμό της θητείας κληρωτών σε Αεροπορία και Ναυτικό, ενώ έχει δοθέι εντολή ένας μέρος όσων έχουν καταταχθεί ή πρόκειται να καταταγούν τους επόμενους μήνες να μεταφερθούν σε αυτά τα δυο "σώματα" του στρατού όπου η θητεία είναι 12 μήνες.
Για πολλούς η στρατιωτική θητεία αντιμετωπιζόταν ως "αγγαρεία". Για αυτό και οι αιτήσεις για αναβολή ήταν στα ύψη. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν επανέλθει το 12μηνο...
Τα στρατολογικά γραφεία δεν θα προλαβαίνουν τις αιτήσεις...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.