Πόσες χιλιάδες νομίζεις ότι πρόσλαβε στο δημόσιο το ΠΑΣΟΚ το 2000;

και τα σαΐνια της ΝΔ ανέχονται της κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ ότι διόρισε τα δικά της παιδιά!

Προσλήψεις για 33.000 ανακοινώνει το υπουργείο Εσωτερικών
Στη Βουλή η τροπολογία για τις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ (news.in.gr, 27/7/00

Αν και όλοι αναγνωρίζουν πως το Δημόσιο έχει πολύ π
ερισσότερους υπαλλήλους από όσους χρειάζεται, φαίνεται τελικά πως διαρκώς χρειάζεται περισσότερους. Έτσι καθώς οι υπουργοί καθυστερούν στην υποβολή των αιτημάτων για την πλήρωση κενών θέσεων στο Δημόσιο, η αρμόδια υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου ανακοίνωσε στις 10 Νοεμβρίου την έγκριση 33.000 προσλήψεων για το 2001. Οι προσλήψεις αφορούν στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και σε τακτικό και αορίστου χρόνου προσωπικό.
Από τις 33.000 θέσεις, οι 22.877 αφορούν σε πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι υπόλοιπες κυρίως σε απόφοιτους Λυκείου, αλλά και ορισμένες σε  απόφοιτους στοιχειώδους εκπαίδευσης. 
Η κάλυψή τους θα πραγματοποιηθεί είτε με τη μέθοδο του γραπτού διαγωνισμού, είτε με αυτήν των μορίων, όπως προβλέπει ο αναθεωρημένος νόμος Πεπονή. Επίσης, η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει βάσει του νέου προσοντολογίου που συνέταξε το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με αυτό, στους υποψήφιους της κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνονται οι απόφοιτοι των ΙΕΚ, έχει διευρυνθεί ο κύκλος των πτυχίων που γίνονται αποδεκτά για την κατηγορία Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, και σε αρκετές περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη η γνώση ξένων γλωσσών και χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή. 
Τόσο η έγκριση των προσλήψεων από το υπουργείο Εσωτερικών -αντί της τριμελούς διϋπουργικής επιτροπής- όσο και οι αλλαγές στα τυπικά προσόντα διορισμού του άρθρου 14 του νόμου Πεπονή, προήλθαν από την αναθεώρησή του στις 24 Αυγούστου. Σύμφωνα με τη Β.Παπανδρέου, η εν μέρη τροποποίηση του νόμου κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού, καθώς η πρακτική του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) ήταν χρονοβόρα.
Έτσι, το διοικητικό προσωπικό προσλαμβάνεται πλέον με τη διαδικασία της σειράς  προτεραιότητας, κι όχι με γραπτό διαγωνισμό. Το ΑΣΕΠ υποχρεούται να αποφαίνεται για την εγκυρότητα των προκηρύξεων, που υποβάλλουν οι φορείς μαζί με τα αιτήματα για την κάλυψη θέσεων, εντός 30 ημερών. Επίσης, μετά το πέρας των διαγωνισμών οφείλει να αποφαίνεται για την εγκυρότητα των ενστάσεων, σε διάστημα δύο μηνών.
  Το ΑΣΕΠ διατηρεί την αρμοδιότητα του ελέγχου της νομιμότητας των διαδικασιών πρόσληψης που διενεργούν οι φορείς, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών επιλέγει τον τρόπο διεξαγωγής των διαγωνισμών. Από τις διαδικασίες του νόμου Πεπονή εξαιρέθηκαν τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και όσα Δημοσίου Δικαίου δεν επιχορηγούνται από το κράτος, τα οποία πλέον έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν προσλήψεις μόνα τους, υπό την εποπτεία και τον έλεγχό του.
Πάντως, η αντιπολίτευση επέκρινε την αναθεώρηση του νόμου Πεπονή κάνοντας λόγο για ρυθμίσει που στόχο έχουν να ανοίξουν οι πόρτες του Δημοσίου για τους «ημετέρους».
Τυχεροί στάθηκαν το 2000 οι 1.850 επιλαχόντες του γραπτού διαγωνισμού του 1995 καθώς μετά από πέντε χρόνια αποφασίστηκε ο διορισμός τους.
-------------------------------------
 
Προσλήψεις 27.289 ατόμων από το υπουργείο Γεωργίας
 
 12 Μαϊ. 2000

Αθήνα
Την πρόσληψη 27.289 υπαλλήλων προωθεί το υπουργείο Γεωργίας, από τους οποίους οι 25.389 θα χρησιμοποιηθούν σε εποχικές θέσεις και οι υπόλοιποι θα προσληφθούν ως μόνιμοι υπάλληλοι.
Κάποιοι από τους εποχικούς θα προσληφθούν μόνο για διάστημα 80 ημερών για το έργο της δακοκτονίας, ορισμένοι θα απασχοληθούν στο έργο της δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας επί οκτώ μήνες, ενώ σε άλλους τομείς, όπως οι έγγυες βελτιώσεις και η αλιεία, η εποχική σύμβαση θα είναι διάρκειας ενός έτους.
Οι υπόλοιποι 2.400 υπάλληλοι θα είναι μόνιμοι και θα τοποθετηθούν στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες καθώς και στις νομαρχιακές διευθύνσεις του υπουργείου.
Το υπουργείο έχει ήδη ζητήσει την έγκριση για την πρόσληψή τους, κάτι το οποίο, όπως ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης στο Εθνος, είναι θέμα χρόνου. Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προχωρεί στην πρόσληψη εξειδικευμένων υπαλλήλων που θα εργαστούν στους τομείς των μεταλλαγμένων τροφίμων, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και των διαπραγματεύσεων με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων.
Newsroom ΔΟΛ
 
-----------------------------------
 
 Προσλήψεις 14.211 υπαλλήλων σε έντεκα υπουργεία
 
13 Ιουν. 2000

Αθήνα
Νέο πακέτο προσλήψεων σε φορείς έντεκα υπουργείων ενέκρινε πρόσφατα η τριμελής υπουργική επιτροπή, που αποτελούνταν από την υπουργό Εσωτερικών Β.Παπανδρέου, τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ.Παπαντωνίου και το γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου Σ.Κοσμίδη, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Εθνος.

Το πακέτο περιλαμβάνει 14.211 νέες προσλήψεις, οι οποίες στην πλειονότητά τους αφορούν σε εποχικό προσωπικό.
Οι περισσότερες θα γίνουν στο υπουργείο Εσωτερικών και αριθμούν τις 7.654, ενώ ακολουθούν τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας, Υγείας, Εθνικής Οικονομίας, Πολιτισμού και Ανάπτυξης.
Επίσης, τα ΕΛΤΑ, που υπάγονται στο υπουργείο Μεταφορών, θα απορροφήσουν 200 νέους υπαλλήλους, το υπουργείο Εργασίας άλλους 329, ενώ οι λιγότερες προκηρύξεις αφορούν στα υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών.
Οι κατασκηνώσεις σε όλη τη χώρα θα ενισχυθούν με 1.706 άτομα που θα απασχοληθούν εποχικά. Ολες οι προσλήψεις θα γίνουν με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος Πεπονή.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα στο ΑΣΕΠ, το οποίο με τη σειρά του θα ελέγξει τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας.
Newsroom ΔΟΛ

Εως τα τέλη Απριλίου θα προσληφθούν 5.180 νέοι πυροσβέστες


23 Φεβ. 2000
 
 
Αθήνα
Την πρόσληψη 5.180 νέων πυροσβεστών εξήγγειλαν την Τρίτη τα υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Γεωργίας, στο πλαίσιο των μέτρων για τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση.

Οι προσλήψεις θα έχουν πραγματοποιηθεί το αργότερο ως τα τέλη Απριλίου. Συγκεκριμένα, θα επαναπροσληφθούν 4.000 εποχικοί υπάλληλοι για τη θερινή περίοδο, ενώ θα προτιμηθούν όσοι διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία.
Εντός των ημερών θα προκηρυχθούν και οι θέσεις 1.100 μόνιμων πυροσβεστών και 80 δασολόγων, ενώ ήδη το υπουργείο Δημόσιας Τάξης εκπαιδεύει 1.500 πυροσβέστες, που θα επανδρώσουν μονάδες πυρόσβεσης στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των θερινών πυρκαγιών.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η μεταφορά διαχείρισης των περιαστικών δασών στην αρμοδιότητα των δήμων.
Newsroom ΔΟΛ
 
 
-----------------------------------------------------------
 
 

Σαράντα χιλιάδες διορισμούς ζητούν δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί

 
02 Οκτ. 2000
 
 
Αθήνα
Την έγκριση του πρωθυπουργού περιμένουν πλέον τα αιτήματα των δημοσίων οργανισμών, των ΔΕΚΟ και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κάλυψη περίπου 40.000 θέσεων. Οι σχετικές αιτήσεις κατατέθηκαν με καθυστέρηση περίπου 15 ημερών και ύστερα από αλλεπάλληλες οχλήσεις της υπουργού Εσωτερικών Βάσως Παπανδρέου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, η υπουργός φέρεται αποφασισμένη να δώσει έμφαση στη στελέχωση του Δημοσίου με εξειδικευμένο και ανώτατου μορφωτικού επιπέδου προσωπικό.
Ακόμη ιδιαίτερη σημασία αναμένεται να δοθεί στην πρόσληψη προσωπικού για τη στελέχωση ευαίσθητων υπηρεσιών, οι οποίες θα είναι υπεύθυνες για την απορρόφηση των κονδυλίων του Γ ΚΠΣ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά το μεγάλο αριθμό των προσλήψεων που ζητούνται, το ενδεχόμενο πραγματοποίησης διαγωνισμού για την κάλυψή τους είναι μικρό, καθώς η όλη διαδικασία κρίνεται πολυδάπανη.
Σημειώνεται ότι, μετά την τελευταία τροποποίηση του νόμου Πεπονή, οι κρατικές υπηρεσίες που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν διοικητικό προσωπικό με το σύστημα των μορίων, υπό την εποπτεία και ευθύνη του ΑΣΕΠ.
Newsroom ΔΟΛ
 
 
------------------------------------------------
 
 
08 Αυγ. 2000
 
Προσλήψεις 1.400 ειδικών φρουρών και 1.000 συνοριακών φυλάκων από την ΕΛ.ΑΣ.
 
 
Αθήνα
Διαγωνισμό για την πρόσληψη 1.400 ειδικών φρουρών (ανδρών) και 1.000 συνοριακών φυλάκων (ανδρών και γυναικών), με το σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων, προκήρυξε η Ελληνική Αστυνομία.

Οι υποψήφιοι για ειδικοί φρουροί θα πρέπει να μην υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους, να είναι απόφοιτοι λυκείου και να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Οι υποψήφιοι άνδρες για συνοριακοί φύλακες θα πρέπει να μην υπερβαίνουν το 32ο έτος της ηλικίας τους και οι γυναίκες να μην υπερβαίνουν το 26ο έτος. Θα πρέπει και αυτοί να είναι απόφοιτοι λυκείου.
Οσοι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιθυμούν να προσληφθούν ως ειδικοί φρουροί ή συνοριακοί φύλακες, μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό έως τις 25 Αυγούστου στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΜΠΕ

 

Σχόλια

  1. Ξέρεις πόσους προσέλαβε η ΝΔ το 1980 και το 1990 ?
    Αφο το έρριξες στην ιστορία, να μας πείς και αυτά τα δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόση παραφιλολογία!!! Αφού το κάθε πράσινο κομματόσκυλο έπαιρνε θεσούλα, μόνο τόσοι είναι οι "αξιοκρατικά διορισμένοι";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ τα γαλάζια κοματόσκυλα σαν και σένα, πάνε πίσω. Ασε ρε ανώνυμε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.