Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

Απαγόρευση ανοικτών πωλήσεων και κατρακύλισμα του Γ.Δ κάτω από 1000 μονάδες

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε χθες την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών και Διαπραγματεύσιμων Μεριδίων Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ETF) εισηγμένων στην αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανεξαρτήτως του τόπου κατάρτισης των συναλλαγών (οργανωμένη αγορά, ΠΜΔ ή εξωχρηματιστηριακά). 
Η απαγόρευση καταλαμβάνει και τις καλυμμένες ανοικτές πωλήσεις καθώς και τις πωλήσεις μετοχών που πρόκειται να διακανονιστούν με αγορά εντός της ίδιας ημέρας (ενδοσυνεδριακά).
Η απόφαση αυτή τίθεται σε ισχύ
από 9 Αυγούστου 2011 και ισχύει έως και την 7 Οκτωβρίου 2011.
Το Χ.Α. κάτω από τις 1.000 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε χθες στις 998,24 μονάδες με απώλειες 6% αγγίζοντας τα χαμηλότερά του επίπεδα από τις 7/1/97,  όταν ο δείκτης ήταν 989,98 μονάδες. 
Σε αντίστοιχα χαμηλά επίπεδα είχε φτάσει ο δείκτης στις 28/2/96 με 999,52 μονάδες αλλά και στις 6/2 /92 με 998,15 μονάδες. 
Μεγάλες ήταν πάντως οι πιέσεις των μετοχών μεσαίας  και μεγάληςκεφαλαιοποίησης, με μαζικές ρευστοποιήσεις και σπάσιμο θέσεων σε μετοχές όπως ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.