Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η στιγμή της έκρηξης στην Κύπρο...αποκαλυπτικό video...



Ορατά όμως είναι ακόμα και από το διάστημα τα αποτελέσματα της τρομακτικής έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ε. Φλωράκης», στο Μαρί. Ο δορυφόρος της HELLAS SAT αποτύπωσε το μέγεθος της καταστροφής στο χώρο της τραγωδίας.
Μέσα σε μία στιγμή τόνοι μετάλλου εξαερώθηκαν, κτίρια κατέρρευσαν, δεξαμενές παραμορφώθηκαν και λόφοι εξαφανίστηκαν. Μαζί τους και άλλες 12 ζωές. Όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε
ο ΑΝΤ1, οι εκρήξεις στα στοιβαγμένα εμπορευματοκιβώτια, ήταν συνεχείς και εντεινόμενες.Οι εικόνες που θα δείτε στο βίντεο, λήφθηκαν από χώρο εκτός της Ναυτικής Βάσης, καταγράφονται 10(δέκα) διαδοχικές εκρήξεις, οι οποίες φωτίζουν εφιαλτικά το νυκτερινό ουρανό. Σύμφωνα δε με το άτομο που βιντεοσκοπούσε, όλα αυτά συνέβαιναν στις 05:17 το πρωί. Μισή δηλαδή ώρα, πριν τη μοιραία έκρηξη.

Τη βιβλική καταστροφή που υπέστησαν η Ναυτική Βάση και ο Ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της Αρχής Ηλεκτρισμού, καθώς και τον τεράστιο κρατήρα που δημιούργησε η έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων, η οποία άλλαξε στην κυριολεξία τη μορφολογία του εδάφους.

Σχόλια