Αγαπητέ Κυριάκο είσαι "offside"

του Σταματόπουλου Κωνσταντίνου

Εξηγούμαι. Καταρχήν άποψή μου είναι πως πολιτική δεν είναι επάγγελμα αλλά υπηρεσία που δίνεται από τον λαό και προσφέρεται στον λαό. Η πρόσφατη επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόεδρο της Βουλής μιλώντας περί επιστροφής του βουλευτικού αυτοκινήτου που δικαιούται αλλά και περί παραίτησης του δικαιώματος απολαβών από τις Επιτροπές, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου μεταξύ και των συναδέλφων του (λίγη αιδώς δεν βλάπτει και εσάς κύριοι) αλλά και μεταξύ των απλών πολιτών (όπως η «αφεντιά» μου).
Βρισκόμαστε σε περίοδο που η επικοινωνία πολλές φορές λειτουργεί εις βάρος της ουσίας και δυστυχώς ΚΑΙ επί τω προκειμένω βλέπω πάλι επικοινωνία και μόνο.
  • Αγαπητέ Κυριάκο είσαι offside λοιπόν, γιατί υπάρχουν κινήσεις που μπορούν να γίνουν αθόρυβα και εκτιμώνται δεόντως χωρίς δελτία τύπου.
  • Είσαι offside γιατί δεν είσαι τωρινός βουλευτής αλλά είσαι γόνος μιας οικογένειας που ανέδειξε έναν πρωθυπουργό, μία υπουργό αλλά και βουλευτή. Ως εκ τούτου η κίνησή σου αυτή θα ήταν από μόνη της ουσιαστική αν αρνιόσουν εξαρχής αυτό το δικαίωμα που είχες, από την στιγμή που εξελέγης βουλευτής και όχι υπό την πίεση των γεγονότων και της κατακραυγής του «αγανακτισμένου» ρεύματος.
  • Είσαι offside γιατί λειτούργησες προτάσοντας το dna σου και όχι την κοινοβουλευτική ομάδα την οπόια αντιπροσωπεύεις. Πιο απλά Μητσοτακικά και όχι Νεοδημοκρατικά. Υπάρχει μια ομάδα που θα μπορούσες να της προτείνεις το ίδιο ώστε να λειτουργήσει εν είδη βελτιωμένου συνόλου και όχι μονάδας. Η επικοινωνία και η προβολή του «εγώ» σου υπερκέρασε και αυτό το πλαίσιο και η επιστολή που είχες στείλει ξανά στις 8/6 στο σύνολο του κοινοβουλίου δεν αποτελεί δικαιολογία.
  • Είσαι offside γιατί αναρωτιέμαι ποιος θα χρησιμοποιήσει το βουλευτικό αυτοκίνητο που επιστρέφεις στην Βουλή. Θα χαιρόμουν ιδιαιτέρως αν αντιθέτως ο οδηγός σου μετά του αυτοκινήτου Σου περίμενε έναν υπάλληλο του Σκαραμαγκά κάθε πρωί έξω από το σπίτι του για να τον πάει στην δουλειά του και να τον επιστρέψει.. (όσο είσαι βουλευτής βεβαίως).
  • Είσαι offside γιατί τα λεφτά που αρνείσαι να λάβεις καυτηριάζοντας τις επιτροπές (δήλωση σου ότι όλοι πηγαίνουν για μια υπογραφή κάθονται 5 λεπτά και κλείνουν το «μαγαζί»)  είναι αποδοχή ύπαρξης φαύλου κύκλου. Δίνεις λεφτά πίσω σε κάτι που καταγγέλλεις ότι δεν «δουλεύει»; Κάνε την καταγγελία σου επίσημα με στοιχεία και δώσε τα ίδια λεφτά των επιτροπών που εισπράττεις σε 2 οικογένειες πολύτεκνων στον Έβρο.
  • Είσαι offside γιατί προσβάλεις την νοημοσύνη των συναδέλφων σου απαξιώνοντας όσους εργάζονται (εκπροσωπώντας μας) για μια δημοκρατική διερεύνηση των όποιων σκανδάλων, σε επιτροπές.
  • Είσαι offside αν ισχύει αυτό που κατήγγειλαν κάποιοι συνάδελφοί σου ότι μιλάς εκ του ασφαλούς μια και η οικογένειά σου διαθέτει 7 αυτοκίνητα (αλήθεια ισχύει;).
  • Είσαι offside γιατί κατήγγειλες μόνο προσφάτως –πάλι υπό το πρίσμα της λαϊκής κατακραυγής- τα χρήματα που ανέρχονται μόνο για το 2010  τα 6 εκατομμύρια ευρώ για το σταθμό της Βουλής με 0,3%  share. Και έστω να δεχθώ ότι σε αυτό δεν ευθύνεσαι εσύ, παραμένεις offside γιατί δεν πρότεινες σε πρότερους του 2010 προϋπολογισμούς νομοσχέδιο περί μείωσης των βουλευτικών αποζημιώσεων. Αναρωτιέμαι δε γιατί δεν έστειλες μια επιστολή και στον πατέρα σου Κ. Μητσοτάκη καταγγέλλοντας το προκλητικό ποσό των 4,3 εκ. ευρώ που πληρώνουμε ετησίως για συντάξεις πρώην πρωθυπουργών;
  • Είσαι offside γιατί δεν κατήγγειλες στο κοινοβούλιο τα λεφτά που θα έπρεπε να σου παρακρατήσουν πέραν της 5ης απουσίας σου το μήνα από τις τακτικές συνεδριάσεις. Απ’ όσο μου προκύπτει δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ.
  • Είσαι offside γιατί δεν ξέρω πόσες γραμμές τηλεφώνου από τις 8 που δικαιούσαι χρησιμοποιείς και με τι ποσά για την κάθε μία.
  • Είσαι offside γιατί όταν ο δημοσιογράφος Νίκος Βαφειάδης προ κάποιων μηνών κατήγγειλε τα προνόμια των βουλευτών και εν συνεχεία απολύθηκε από την εφημερίδα που εργαζόταν, ήσουν ένας εξ’ αυτών που δεν αντέδρασαν. Ο σιωπών δοκεί συναινείν;;
  • Και είσαι offside γιατί όταν ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρός σου δήλωνε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο : «…σεμνά και ταπεινά» δεν τράβηξες τα αυτιά σε κάποιους από τα κοντινά σου έδρανα να ακούσουν καλύτερα.
  • Είσαι offside γιατί δεν αρνήθηκες όλα τα εξτρά δικαιώματα που απορρέουν της βουλευτικής σου ιδιότητας και έριξες στάχτη στα μάτια για χάριν επικοινωνιακής τακτικής.
Και άντε Κυριάκο να παραδεχθώ πως εγώ είμαι λίγο ρομαντικός, λίγο υπερβολικός ίσως; 
Θα χρησιμοποιήσω μια φράση της επιστολής σου «Ή θα επιλέξουμε να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος ή θα αναμετρηθούμε γενναία με τις αδυναμίες μας, ακόμα κι αν χρειαστεί να «ματώσουμε» οι ίδιοι.»
 ….Μεταξύ μας Κυριάκο αν θεωρείς ότι «μάτωσες» στερούμενος ένα αμάξι και τα χρήματα των επιτροπών, έρχομαι να σε πάρω μια βόλτα με το δικό μου να μπούμε σε σπίτια γνωστών και φίλων να δεις από κοντά πώς «ματώνουν» χωρίς να στέλνουν επιστολές σε κανέναν..
Μήπως είσαι λίγο πιο υπερβολικός από εμένα;
 

Σχόλια