H Οντένσε, θα βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού

Η δεύτερη καλύτερη ομάδα της Δανίας τα τρία τελευταία χρόνια, η Οντένσε, θα βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού στον Γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
    Η Οντένσε Μπολντκλάμπ, όπως είναι το πλήρες όνομά της, ιδρύθηκε το 1887 και μετά τον Β' Παγκοσμίο Πόλεμο έχει μία γενικά σταθερή παρουσία στη μεγάλη κατηγορία, όμως οι διακρίσεις της δεν είναι πολλές. Τρία πρωταθλήματα, το τελευταίο εκ των οποίων το 1989, και πέντε κύπελλα κοσμούν την τροπαιοθήκη του συλλόγου, ενώ στα ευρωπαϊκά κύπελλα η καλύτερη πορεία της σημειώθηκε την περίοδο 1994-95, όταν έφτασε ως τα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, αποκλείοντας στη φάση των «16» τη Ρεάλ Μαδρίτης, και μάλιστα με απίθανο τρόπο:
έχασε 3-2 στο Οντένσε, αλλά νίκησε 2-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για να προκριθεί στους «8», όπου αποκλείστηκε τελικά από την Πάρμα. Πέρυσι έφτασε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά εκεί έμεινε στην τελευταία θέση με τέσσερις βαθμούς και φυσικά αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

    Προπονητής της Οντένσε είναι ο 40χρονος Χένρικ Κλάουσεν, ο οποίος έχει περάσει σχεδόν όλη την καριέρα του στο σύλλογο. Αστέρια της ομάδας είναι ο πρώην παίκτης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Τζεμπά - Τζεμπά, ο Γάλλος Μπερνάρ Μεντί, ο έμπειρος Γερμανός τερματοφύλακας, Στέφαν Βέσελς και ο διεθνής Δανός επιθετικός, Μόρτεν Σκούμπο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα Δανίας αρχίζει το Σάββατο. Στην πρεμιέρα η Οντένσε θα υποδεχθεί στο «Τρε - Φορ Παρκ» τη Νόρντζελαντ.

    Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού Βόλου

    Το ζευγάρι, από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, έμαθε ο ΠΑΟΚ.

    Συγκεκριμένα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αναμετρηθεί με το νικητή του ζευγαριού Βαλερένγκα (Νορβηγία) ή FC Μίκα (Αρμενία).

    Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 28 Ιουλίου και ο αγώνας ρεβάνς εκτός έδρας στις 4 Αυγούστου.

    Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός Βόλου εφόσον ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Ραντ Βελιγραδίου στον Β' γύρο, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ντιφερντάνγκε (Λουξεμβούργο) - Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία), με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται εκτός έδρας στις 28 Ιουλίου και τον αγώνα ρεβάνς στο Βόλο στις 4 Αυγούστου.
AΠΕ

Σχόλια