Ο Γ.Α.Π έκανε πράξη αυτό που είχε πει:"Η δημόσια γη δεν πωλείται ούτε μεταβιβάζεται ούτε ανταλλάσσεται..."



Μας έλεγε ο πρωθυπουργός πριν λίγους μήνες:
"Κανείς μας μην συγχέει τον όρο αξιοποίηση με τον όρο πώληση , η Ελλάδα δεν πουλάει την γη της..
Η δημόσια γη δεν πωλείται ούτε μεταβιβάζεται ούτε ανταλλάσσεται... Για τον λόγο αυτό προτείνω νόμο για να απαντήσουμε με πράξεις σε κάθε καλοπροαίρετο ή κακοπροαίρετο, ότι η δημόσια γη δεν πωλείται ούτε μεταβιβάζεται.. "
Συνεπής όπως πάντα ο πρωθυπουργός έφερε τον εφαρμοστικό, για το μεσοπρόθεσμο, νόμο που μεταξύ των άλλων καλύπτει και θέματα δημόσιας περιουσίας..

Μόνο που ο εφαρμοστικός νόμος μιλάει καθαρά-ξεκάθαρα για... πώληση δημόσιας γης !!
ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Άρθρο 2






Ο εφαρμοστικός νόμος όπως θα διαπιστώσατε μιλάει για πώληση και μεταβίβαση κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας !!
Τον νόμο τον έφερε ο ΓΑΠ, την πώληση ξέχασε...


Σχόλια

  1. Η ΝΔ ψήφισε το αρθρο 5 που αφορά την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων, για δείτε τι λέει στη υποπαρ. α και γ της παρ. 1 .

    Βέβαια δεν ψήφισε το άρθρο 3, άγνωστο για ποιό λόγο αλλά όχι για το θέμα της πώλησης, καθώς για να πουλήσει ή μεταβιβάσει καποιος πρόσωπο (νομικό ή φυσικό) πρέπει να έχει και την κυριότητα.

    Αρα αγαπητέ αρίστο και η ΝΔ συμφωνεί και συναινει στη πώληση και μεταβίβαση.

    Επισημαίνεται επίσης ότι στη παρ. 4 του άρθρου 2 μιλά για ακίνητα (κτισματα) και όχι για γη (οικόπεδα του δημοσίου, που για αυτά αναφέρεται στους ορισμούς του άρθρου 18 που δεν ψήφισε η ΝΔ, μήπως μελλοντικά θέλει να ορίσει και άλλα ή να αγαφαιρέσει ?

    Οπότε καλό είναι να ξεκινήσεις να διαμαρτύρεσαι πρώτα στα δικά σου παιδία .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ανώνυμε.
    Ξέχασες γιατί έτσι σου είπαν, ότι η Ν.Δ δεν ψήφισε ΟΥΤΕ το άρθρο 2 ΟΥΤΕ το 4 άρα όσα αναφέρεις είναι αίολα, μιας και δεν συμφωνεί στον τρόπο λειτουργίας και σύνθεση του Ταμείου Όπου τα 3 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, το οποίο αποκλειστικά εισηγείται την αξιοποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου, τοποθετούνται κατόπιν υποδείξεως των Παρατηρητών, είναι δηλαδή υπάλληλοι της Τρόικα.
    Θα πουλάμε δηλαδή εκεί ακριβώς που μας λέει η τρόικα σε όποια τιμή μας προτείνει η τρόικα.
    Τους δίνουμε το δικαίωμα να τα κάνουν ή να μας ΑΠΕΙΛΟΥΝ ότι θα τα κάνουν, αν δεν συμμορφωνόμαστε στο εξής και για όσα χρόνια αυτοί θέλουν, με τα άνομα ξένα συμφέροντα.
    Φανταστείτε τι θα γίνει με εθνικά μας θέματα, τι εκβιασμούς θα δεχόμαστε!
    Όπως είπαμε και πιο πάνω: Καμία απόφαση δεν επιτρέπεται χωρίς τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων όπου συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Τρόικα!
    Αυτά που διάβασες περιέχονται στα άρθρα 2 και 4 που ΔΕΝ ψήφισε η Ν.Δ.
    Τέλος αφου δεν ψήφισε το άρθρο 2, δεν δέχεται την μεταβίσαση χωρίς αντάλλαγμα και τα θέματα κυριότητας της παραγράφου 4 του άρθρου 2 (1η εικόνα άρθρου).
    Για να ξέρουμε τι λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ αρίστο, κατά αρχάς έχεις δίκιο εκ παραδρομής έγραψα αντί 2 το άρθρο 3 (φαίνεται και από το σκεπτικό).
    Το 5 όμως το ψήφισε ΝΑΙ ή ΟΧΙ ?
    Στο 5 (που έχεις αναρτήσει πιο πάνω) λέει για πώληση και μεταβίβαση που σε αυτό συναινεί η ΝΔ , ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
    Και η απορία πως θα γίνει πώληση ή μεταβιβάση από καποιον (νομικό ή φυσικό πρόσωπο ) χωρίς να έχει και την κυριότητα ?
    Έχεις μήπως την επίσημη αιτιολογία της ΝΔ γιατί δεν ψήφισε το αρθρο 2 ? Η απλά υποθέτεις, οπότε καλό είναι να κρατήσεις τις υποθέσεις για τον εαυτό σου.
    Για το άρθρο 18 που επίσης δεν ψήφισε (ορισμοί) μπορείς να μας πείς κάτι.
    Για να ξέρουμε τελικά τι λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά μαλώνεται για το τι έκανε ο ένας και ο άλλος απατεώνας?
    Έτσι κάνουν παιχνίδι ο ένας με τον άλλον περίπου 20 χρόνια, και μας έφτασαν και οι 2, αλλά και όλοι οι άλλοι (οι βολευτές)εδώ που είμαστε!!!
    Για να σοβαρευβόμαστε λίγο!
    Τσιμπάμε ακόμα στο διαίρει και βασίλευε? Άντε μεγαλώσαμε λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.