Τέλειωσαν τα ψέματα για τον Παπανδρέου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ
Η δημοσκοπική κατάρρευση που παρουσιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι πραγματικά εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από 15 ημέρες ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε έναν ανασχηματισμό που υποτίθεται ότι θα σηματοδοτούσε ένα νέο ξεκίνημα, ενώνοντας όλες τις δυνάμεις του κόμματός του. Η έρευνα της VPRC που δημοσιεύτηκε σήμερα στα «Επίκαιρα» κατέγραψε διαφορά τεσσάρων μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ, κυρίως όμως κατέγραψε μια πραγματική άβυσσο που χωρίζει πλέον την κυβέρνηση από την κοινωνία.
Η έλλειψη οποιασδήποτε ελπίδας και προοπτικής είναι αυτή που ουσιαστικά «εγγυάται» ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει πολιτικά.

Στο ερώτημα τι συναισθήματα έχετε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, με αυθόρμητες απαντήσεις, το 27% των ερωτηθέντων απαντούν οργή και θυμό, το 24% αγανάκτηση και απογοήτευση, το 18% λύπη, το 11% αβεβαιότητα, το 10% απόγνωση και μόλις το 2% ελπίδα και αισιοδοξία και το 1% προσδοκία! Οι ερωτηθέντες δηλώνουν επίσης σε ποσοστό ρεκόρ (91%) ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την οικονομική κρίση ενώ κατά 90% απαντούν ότι αισθάνονται έλλειψη σιγουριάς όταν σκέφτονται το μέλλον τους. Μόνο το 15% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο σωστό δρόμο και την ίδια απάντηση δίνει μόλις το 29% του ποσοστού των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Ταυτόχρονα πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (54%) απαντούν ότι δεν πρόκειται να το ξαναψηφίσουν και ακόμη και στην ομάδα ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι «εκτός από το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ψηφίσει ποτέ άλλο κόμμα» προκύπτει ότι οι μισοί ακριβώς (50%) δεν επιθυμούν να το ψηφίσουν.
Είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ βαδίζει χωρίς εφεδρείες και σε δραματική πλέον απόσταση από το μέσο Ελληνα πολίτη, ο οποίος αισθάνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τον κορόιδεψε κατ’ επανάληψη. Προεκλογικά όταν του είπε «λεφτά υπάρχουν» και μετεκλογικά όταν του έβαλε τα διλήμματα «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» και «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία», για να τον οδηγήσει τελικά στην «επιλεκτική χρεοκοπία». Τα περιθώρια έχουν στενέψει απειλητικά για τον Γιώργο Παπανδρέου και η προσφυγή στις κάλπες είναι πλέον αναπόφευκτη από την κοινωνική και πολιτική πίεση που θα κλιμακώνεται μέρα με την ημέρα.
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=25370&catid=7

Σχόλια