Πράσινο Χαλί (ή μήπως Χάλι...) για την χρεοκοπία ...

Η είδηση βρίσκεται στις δηλώσεις που έκανε στη γερμανική έκδοση των Financial Times ο Πρωθυπουργός...!!!
Αναφέρεται στο "ενδεχόμενο μερικής αδυναμίας πληρωμών", η οποία όμως "δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από 15 ημέρες"και τονίζει ότι  "θεωρητικά μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημιά"....

Προειδοποιεί δε ότι η καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων απωθεί τους επενδυτές: «Αυτή η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύσει την Ελλάδα και να μπορεί η χώρα να υλοποιήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις της, τότε θα υπονομευτεί το ίδιο το πρόγραμμα».

Σημειώστε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κες ντε Γιάγκερ, ζήτησε ανοιχτά να γίνει αποδεκτή μία προσωρινή στάση πληρωμών της Ελλάδας προς όφελος μίας ουσιαστικής συμμετοχής ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο στήριξης της χώρας.


«Είμαστε ανοιχτοί απέναντι σε όλες αυτές τις ιδέες», αναφέρει ο κ. Παπανδρέου. «Αυτή η ιδέα θα μπορούσε να μειώσει για την Ελλάδα το βάρος του χρέους, αλλά να διευκολύνει και την εξυπηρέτησή του», λέει ο πρωθυπουργός.

Τα παραπάνω είναι οι  ΧΘΕΣΙΝΕΣ εξελίξεις...

Πλέον ,ακόμα και ο Πρωθυπουργός , προετοιμάζει την κοινή γνώμη για την ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΏΝ ...
Επιλεκτική ή όχι η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη αν καταλαβαίνουμε από την προεργασία που γίνεται...

Δείτε όμως τι έλεγε για την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ο ΙΔΙΟΣ ο κ. Παπανδρέου ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ !!!

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η πορεία αυτών των 20 μηνών είναι ένα αποτέλεσμα, με τις δυσκολίες και τις θυσίες που χρειάσθηκαν, για το οποίο μπορεί να είναι υπερήφανος ο Ελληνικός λαός.
Και να σας πω ακόμα και για όσους λένε να χρεοκοπήσουμε και να μην πληρώσουμε τα δάνεια, ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Την επόμενη ημέρα, δεν έχουμε σύστημα υγείας. Θα κλείσει όλο το ΕΣΥ – σας λέω ένα παράδειγμα. Ή την επόμενη ημέρα, θα έχουμε μείωση όλων των συντάξεων κατά 70%-80%. Ή δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τους μισθούς όλων των υπαλλήλων στο Δημόσιο. Εάν μάλιστα έχουμε να πληρώσουμε και τα δάνεια, ακόμα χειρότερα, αλλά σας λέω ότι ακόμα και να μην πληρώσουμε τα δάνεια, αυτή θα ήταν η πραγματικότητα.
Έχουμε σταθεί όρθιοι, πονάμε, είναι δύσκολα για τον Ελληνικό λαό, αλλά έχουμε καταφέρει να βάλουμε τη χώρα μας σε μια διαφορετική και ασφαλή πορεία. Αυτή την πορεία, πρέπει να τη συνεχίσουμε. Και πρέπει να τη συνεχίσουμε, διότι αυτή η κρίση μάς δίνει και μια ευκαιρία να βάλουμε επιτέλους τάξη στη χώρα μας.

Απορίες Αντίλογου :

  • Πότε μας λέει αλήθεια ο Πρωθυπουργός ;;;
  • Είναι "Καλή" η χρεοκοπία σήμερα ;;;
  • Αν είναι τελικά "καλή" γιατί στέγνωσε την Ελλάδα 18 μήνες ;;;

http://antilogos-gr.blogspot.com/2011/07/blog-post_8367.html

Σχόλια