Οικόπεδα και δωρεάν διακοπές σε άπορους και ανέργους

Προσφέρουν δωρεάν διακοπές σε άνεργους και χαρίζουν οικόπεδα σε άστεγους! Δεν πρόκειται για κάποιους διαγωνισμούς, αλλά για πρωτοβουλίες δημοτικών αρχών της χώρας μας, που γίνονται αρωγοί σε συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πέσει θύματα της οικονομικής κρίσης.
Ο δήμος Πρέβεζας βάζει στα σκαριά μια πρωτοβουλία ζωής προκειμένου να βοηθήσει άστεγες και άπορες οικογένειες να αποκτήσουν την πρώτη τους κατοικία χωρίς να ξοδέψουν χρήματα για την αγορά του οικοπέδου.
Συγκεκριμένα, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου 76 οικόπεδα θα διανεμηθούν σε άστεγες οικογένειες του δημοτικού διαμερίσματος κατόπιν κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 10.00 το πρωί, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια διανομής των οικοπέδων και να μην υπάρχουν γκρίνιες και παρατράγουδα.
Ηδη από πέρυσι, όταν ο δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης ανακοίνωσε τη σχετική πρωτοβουλία, υπήρξαν εκατοντάδες αιτήσεις που συσσωρεύτηκαν στα γραφεία του δήμου. Ομως, ειδική επιτροπή εξέτασε εξονυχιστικά τις προϋποθέσεις προκειμένου η παραχώρηση των οικοπέδων να βοηθήσει αποκλειστικά και μόνο οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα που δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους. Κατά τον τρόπο αυτό επελέγησαν 76 δικαιούχοι που πληρούσαν τις προϋποθέσεις και οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα αποκτήσουν ένα σημαντικό δώρο και όνειρο ζωής.
«Ελπίζουμε τα οικόπεδα αυτά να δώσουν τη δυνατότητα σε πολλούς νέους να παραμείνουν στον Ωρωπό και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Θέλουμε να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας» λέει στην «Espresso» ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και προσθέτει πως όλη αυτή η διαδικασία «θα τονώσει την οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή που έχει κατακρημνιστεί εντελώς. Ελπίζουμε πως έτσι θα ανοίξουν και δουλειές στην οικοδομή, αφού θα υποχχρεώσουμε τους δικαιούχους να χτίσουν σπίτι μέσα σε πέντε έως οκτώ χρόνια το πολύ».
Στόχος της δημοτικής αρχής μέσα στα επόμενα χρόνια είναι να διευρυνθεί ο αριθμός των οικοπέδων που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως και να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο αριθμό άπορων και άστεγων οικογενειών.
Την ίδια ώρα και με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία, ο δήμος Τριπόλεως ανακοινώνει με απόφασή του την πολύ ευγενική χειρονομία να διαθέσει για δέκα ημέρες τις κατασκηνώσεις στο Παράλιο Αστρος σε οικογένειες ανέργων, αμέσως μόλις λήξει το πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων.
Σύμφωνα με τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, μοναδική προϋπόθεση για να ενταχθεί μια οικογένεια στο πρόγραμμα της δωρεάν φιλοξενίας είναι τουλάχιστον ένα μέλος της να είναι άνεργο με θεωρημένη κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Σε περίπτωση που οι θέσεις δεν καλυφθούν από ανέργους της Τρίπολης, τότε θα γίνουν δεκτές και οικογένειες ανέργων από όλη την Αρκαδία προκειμένου να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν φέτος διακοπές.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΤΟΥΝΑΣ


http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1395447

Σχόλια