Ξενοδοχεία ΧΧΧ απολαύσεων για ευρωκράτες

Τι κάνει ο μέσος αξιωματούχος της Ε.Ε. στο lunch break του; Αν αναρωτιέστε ποια μπορεί να είναι τα αγαπημένα τους μπιστρό στις Βρυξέλλες για φαγητό και lobbying, τότε σίγουρα είστε εκτός κλίματος. Γιατί η ατμόσφαιρα που προτιμούν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών για να αποφορτιστούν από τις υποχρεώσεις τους είναι αυτή των ξενοδοχείων ΧΧΧ και δη αυτών που προσφέρουν δωμάτια με αισθητική και… καλούδια πορνείου!
Οπως αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες με δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», «αξιωματούχοι της Ε.Ε. είναι οι βασικοί πελάτες των “ερωτικών” ξενοδοχείων των Βρυξελλών, όπου τα ζευγάρια μπορούν να κλείσουν δωμάτια με στιλ οίκου ανοχής με την ώρα, προκειμένου να συνευρεθούν παράνομα με τους/τις συναδέλφους τους».

Ενα από τα αγαπημένα τους στέκια για τη μεσημεριανή «αποφόρτισή» τους είναι το «Treviso Hotel» στην place Stephanie, σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές των Βρυξελλών, όπου ζουν έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι από τους υψηλόβαθμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το ξενοδοχείο αυτό, που διαφημίζεται ως χώρος για ζευγάρια «με υπηρεσίες δωματίου και εξασφαλισμένη διακριτικότητα», διαθέτει εντυπωσιακά δωμάτια που χρεώνονται 73,5 ευρώ την ώρα.

Την προτίμηση των αξιωματούχων της Ε.Ε. στο μεσημεριανό διάλειμμα για να εκτονώσουν το παράνομο πάθος τους επιβεβαιώνει και η Anne De Schepper, διευθύντρια του ξενοδοχείου.

«Οι εργαζόμενοι στην Ε.Ε. είναι το 80% της πελατείας μας. Αντίθετα με τα παραδοσιακά ξενοδοχεία, εμείς δεν έχουν βιώσει την οικονομική κρίση χάρη σε αυτούς. Εχουμε περισσότερη δουλειά την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος αλλά και στο τέλος του ωραρίου τους, λίγο πριν γυρίσουν στα σπίτια τους» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Οι επιρρεπείς μεσήλικοι της Ε.Ε.

Η αδυναμία των «ευρωκρατών», όπως χαρακτηρίζονται μάλλον υποτιμητικά οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Ε.Ε. από τα βρετανικά μέσα, στις πολύπλοκες σεξουαλικές σχέσεις αλλά και στην πολυτέλεια είναι γνωστή και κατά καιρούς έχει επιβεβαιωθεί και προκαλέσει συναγερμό!

Πριν από δύο χρόνια, προειδοποιήθηκαν αρμοδίως να αποφεύγουν τη μοιραία γοητεία μαθητευόμενων νεαρών γυναικών που τους έστηναν σεξουαλικές παγίδες προκειμένου να τους εκμαιεύσουν την ώρα που είναι… τρωτοί απόρρητα στοιχεία υποθέσεων της Ε.Ε. Μάλιστα, στο σχετικό έγγραφο που μοιράστηκε στα γραφεία της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, η προειδοποίηση απευθυνόταν κυρίως σε «μεσήλικους υψηλόβαθμους» που είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στη γοητεία της «όμορφης εκπαιδευόμενης με μακριά πόδια και ξανθά μαλλιά».

Στην κατηγορία του αμαρτήματος με υφισταμένη -αν και αυτή δεν λειτούργησε κατασκοπευτικά- φέρεται να υπέπεσε και ο Γερμανός επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν. Το 2006, τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης αφιέρωσαν πολύ μελάνι στο σκάνδαλο στο οποίο φερόταν να εμπλέκεται ο τότε αντιπρόεδρος της Κομισιόν και ξέσπασε όταν γερμανικό περιοδικό δημοσίευσε φωτογραφίες του να κρατιέται χέρι-χέρι με την επικεφαλής του γραφείου του Πέτρα Ερλερ από διακοπές που έκαναν μαζί στη Λιθουανία. Ο Φερχόιγκεν έδωσε προαγωγή στην Ερλερ -που ήταν αρχικά μέλος συμβουλευτικής ομάδας και μετά έγινε προσωπάρχις του γραφείου του-, προφανώς λόγω της στενής σχέσης που ανέπτυξαν στα… lunch breaks τους. Ο Φερχόιγκεν πάντως είχε διαψεύσει τότε τα δημοσιεύματα.

Αλλα δημοσιεύματα θέλουν τους εργαζομένους στην Ε.Ε. να αντιμετωπίζουν τον παράνομο έρωτα ως επιχείρηση! Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Express» το 2010 αποκάλυπτε ότι «υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Ε.Ε. που συνελήφθησαν να διοικούν οίκους ανοχής, τελικά δεν έχασαν τη δουλειά τους»! Επικαλούμενη έγγραφα της Κομισιόν η εφημερίδα αναφέρεται στην περίπτωση αξιωματούχου που πήρε αναστολή και δεν φυλακίστηκε, ούτε έχασε τη δουλειά του αν και συνελήφθη να έχει οίκο ανοχής, αλλά και σε έναν συνταξιούχο στον οποίο κόπηκε η σύνταξη αφού καταδικάστηκε για παιδεραστία.

Ιδιωτικά τζετ και κοσμήματα Tiffany's

Αυτό που καίει περισσότερο τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη -και κυρίως τους αλλεργικούς στην Ε.Ε. Βρετανούς- είναι το πάθος των αξιωματούχων για πολυτέλεια. Τα βρετανικά δημοσιεύματα έκαναν πρόσφατα λόγο για «ιδιωτικά τζετ, πολυτελή ξενοδοχεία, κοκτέιλ πάρτι και κοσμήματα από τον οίκο Tiffany's», που φέρονται να είναι μερικές από τις πολυτέλειες με τις οποίες κανακεύουν τον εαυτό τους εν μέσω κρίσης. Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση του Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόσο, του προέδρου της Κομισιόν, που έκανε λογαριασμό 27.000 ευρώ για την τετραήμερη διαμονή του σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Τουλάχιστον αυτός δεν παρενόχλησε τις καμαριέρες…
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Πηγή: Espresso
 

Σχόλια