Το παραμύθι του Γιωργάκη για το χρέος!..

ΤΟ ίδιο παραμύθι λέει και ξαναλέει ο πανάσχετος Γιωργάκης Παπανδρέου για το χρέος. Το ίδιο είπε και προχθές στη Βουλή…
«…Το υπέρογκο χρέος που κληρονομήσαμε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε 5 χρόνια…» κ.λπ. κ.λπ.
***
ΚΑΙ ενώ του τρίβει στα μούτρα τα στοιχεία ο Αντώνης Σαμαράς, ο… παραμυθατζής πρωθυπουργός με την πρώτη ευκαιρία επαναλαμβάνει τα ίδια!..
«…Μιλάμε για καταστροφική κυβέρνηση της Ν.Δ., κυρίες και κύριοι… Αυτήν πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός…».
***

ΓΙΑ πολλοστή φορά ο Αντώνης Σαμαράς του έριξε μπροστά τα πραγματικά στοιχεία:
«Μόνο 7 από τα 125 δισεκατομμύρια που πλανιούνταν στην πενταετία διακυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή (2004–2009) αφορούν το χρέος επί Νεοδημοκρατικής κυβέρνησης!..
…Αυτά τα 125 δισεκατομμύρια που της χρεώνετε αφορούν αναχρηματοδότηση του χρέους που βρήκε η Ν.Δ. –δικό σας–, είναι οι τόκοι από το δικό σας πάλι χρέος, είναι δικές σας υποχρεώσεις που εσείς υπογράψατε για προμήθειες εξοπλισμών, χρέη δικά σας και προς Ασφαλιστικά Ταμεία κ.ά.».
***
«ΕΠΙΣΗΣ, στους 20 μήνες που κυβερνάτε, κύριε Παπανδρέου, δανειστήκατε πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ»!.. του έδωσε τη χαριστική βολή ο Αντώνης Σαμαράς!..
ΑΛΛΑ η μεγάλη δανειακή καταστροφή της Ελλάδας άρχισε το 1981 από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το 1989 εκτινάχθηκε σε πάνω από 9 τρισεκατομμύρια δραχμές!!! (Ηταν και η εποχή του… «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα»!).
***
ΑΥΤΗ σε γενικές γραμμές είναι η πορεία του τεράστιου χρέους, τόσο επί των κυβερνήσεων του Ανδρέα, όσο και επί των κυβερνήσεων Σημίτη.
Απλά και χειροπιαστά τα στοιχεία και για τον πιο απλοϊκό Ελληνα…
…Αλλά ο Γιωργάκης το βιολί του… Και το παραμύθι του!..

Σχόλια