Η Ευρώπη των μπακάληδων...


Δεν έχουμε τίποτα με το ευγενές επάγγελμα του παντοπώλη, αλλά δυστυχώς οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διάφορα ανευθυνοϋπεύθυνα όργανα της Ευρώπης μοιάζουν με υπολογισμούς μπακαλίστικης τεχνικής.
Οι δήθεν αποφάσεις που έλαβε το eurogroup χθες απέδειξαν περίτρανα ότι η Ευρώπη δεν....
μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση. Δεν έχει την πολιτική βούληση. Αλλά ούτε και τους κατάλληλους ηγέτες. Ενώ η οικονομική κρίση απλώνεται με ταχύτητα πάνω στους λαούς της Ευρώπης και το ενιαίο νόμισμα έχει δέσει με τις αλυσίδες της οικονομικής φυλακής ισχυρούς και αδύνατους και ενώ οι κερδοσκόποι κτυπούν με αποφασιστικότητα το ένα μετά το άλλο τα κράτη και τους λαούς της Ευρώπης  με στόχο την κατάρρευση του ΕΥΡΩ, εντούτοις οι διάφοροι ευρωπαίοι ηγέτες μοιάζουν με συμπαθείς παντοπώλες που προσπαθούν να κάνουν προσθαφαιρέσεις και να υπολογίσουν τον τελικό λογαριασμό, ώστε να κερδίσουν και κάτι από πάνω.  Κλείστηκαν μια ολόκληρη μέρα εκεί στις Βρυξέλλες, για να καταλήξουν τελικά ότι θα πρέπει να γίνει μια μικρή μείωση των επιτοκίων και μία μικρή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που χορηγεί η ΕΕ, μέσα από τον μηχανισμό στήριξης και όλα θα λυθούν.

Δεν είμαστε με τα καλά μας. Εδώ η Ελλάδα και μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2011 εμφάνισε μια τεράστια τρύπα στον προϋπολογισμό που προεξοφλεί οποιαδήποτε μελλοντική μείωση των όποιων επιτοκίων.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά έχουμε από πάνω και τον κάθε πικραμένο, όπως καλή ώρα η Φινλανδία, που θέλει και εγγυήσεις από την Ελλάδα, για να συμμετάσχει στον μηχανισμό στήριξης. Τι λε ρε Καραμήτρο;; Εδώ έχουμε χρεοκοπήσει και αυτοί ζητάνε και εγγυήσεις!!!

Δυστυχώς, λέμε και πάλι δυστυχώς, τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν ξεχάσει την έννοια της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα και τα οικονομικά ισχυρότερα τρέχουν σαν τα ποντίκια να διαφυλάξουν τα κέρδη τους που έχουν αποκομίσει εκμεταλλευόμενα τα ασθενέστερα.  Το δε ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα και η βοήθειά τους, αφενός είναι με το αζημίωτο, αφετέρου σκοπεύουν στο να διαφύγουν τα ίδια το κίνδυνο από μια ενδεχόμενη κατάρρευση της ευρωζώνης.

Αυτά ας τα δουν εκείνοι που θέλουν να θυσιάσουν το εθνικό κράτος για το καλό της παγκοσμιοποίησης.
Τελικά η παγκοσμιοποίηση είναι η καραμέλα των ισχυρών για να εκμεταλλεύονται τους αδύνατους.

Απορούμε όμως γιατί ο σοσιαλιστής κ. Παπανδρέου "μασάει" αυτή την καραμέλα;;;

hassapis-peter

Σχόλια