ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο πρωθυπουργός μιλά πλέον ανοιχτά για στάση πληρωμών!

Δεν γίνονται αυτές οι δηλώσεις! Ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη Γερμανική έκδοση των Financial Times, είπε ότι θα πρέπει να εξεταστεί επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών. 
«Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο προκαλώντας πολύ μεγαλύτερη ζημία»
Αυτή η δήλωση ήρθε λίγες μόνο ώρες μετά τα όσα είπε ο Βενιζέλος περί “επιλεκτικής χρεοκοπίας”. Σας μας πάντως, ήρθε στο μυαλό τις κόντρες μαθητών του δημοτικού, για το ποιός θα πει την πιο βαρυσήμαντη πρόταση για να κάνει αίσθηση στους γύρω του!

Με αυτές τις δηλώσεις το μόνο που κάνουν είναι να δυναμιτίζουν οι ίδιοι το κλίμα. Δηλαδή τώρα ο πρωθυπουργός περιμένει από τον κόσμο να κρατήσει τα λεφτά του στις τράπεζες; Όσο διασφαλισμένα κι αν τους λένε ότι είναι…
Ο Γ. Παπανδρέου είπε επίσης, ότι η τρόικα θα πρέπει να εγκρίνει άμεσα και ένα νέο Μνημόνιο: «Αυτή η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύσει την Ελλάδα και να μπορεί η χώρα να υλοποιήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις της, τότε θα υπονομευτεί το ίδιο το πρόγραμμα».
Ο πρωθυπουργός δεν προσδιορίζει τον χρόνο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, σημειώνοντας ότι σειρά έχουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ να αποφασίσουν για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. «Οσο πιο αποφασιστικά δοθεί τώρα το μήνυμα ότι λαμβάνεται μέριμνα για το πρόβλημα, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην αγορά»

Σχόλια