Παιχνίδια με τις λέξεις και την δημοκρατία

Ναούμης Νικόλαος
Η μετάφραση του κειμένου της γερμανικής έκδοσης των FT ευθύνεται κυρίως για την παραποίηση των όσων δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν στην κυβέρνηση ενώ παράλληλα επιτίθενται στη ΝΔ την οποία κατηγορούν «ότι παίζει με τις λέξεις» σε μια περίοδο ιδιαίτερη κρίσιμη για την χώρα.

Ε λοιπόν πρώτη φορά αγαπητοί μου αναγνώστες, παρατηρεί κανείς σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο, να γίνονται λάθη στην μετάφραση. Πως συμβαίνει αυτό το μαγικό, μόνο στην κυβέρνηση των υποτελών πρέπει να το γνωρίζουν. Σε μία παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, σε μια κοινωνία, που λίγο η πολύ, να συνεννοούμαστε τουλάχιστον στα αγγλικά...

μπορούμε μια μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας, στην κυβέρνηση Παπανδρέου, του opengov, του fast track, του selective default και του μονοθέσιου κανό, με της στρατιές συμβούλων, ντόπιων και αλλοδαπών, με τους εκατοντάδες κολαούζους και παρατρεχάμενους, παρατηρείται το φαινόμενο, να μην ξέρουν να μεταφράζουν σωστά αυτά που οι ίδιοι λένε!


Σύγχυση, κουτοπονηριά και αβάσταχτη ελαφρότητα, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά, μιας κυβέρνησης, που αφού τα έχει σκατώσει μέχρι εκεί που δεν παίρνει, σε πρώτο πλάνο βάζει, όχι το πώς θα βοηθήσει μια κατάσταση για την οποία αποκλειστική υπεύθυνη είναι η ίδια και μόνο, αλλά το μόνο που την νοιάζει, είναι να βρίσκει δικαιολογίες, κατασκευάζοντας επιχειρήματα της πλάκας, που δεν πείθουν κανέναν πλέον.

Μιλούσαν στην αρχή της θητείας τους για Τιτανικό, διεφθαρμένους πολίτες, έλλειψη σάλιου και εντατικές, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Δύο μνημόνια, ένα μεσοπρόθεσμο, εκτίναξη του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, διογκούμενο έλλειμμα, ένα εκατομμύριο ανέργους, αφανισμό της αγοράς, διάλυση της μεσαίας τάξης καθώς και της κοινωνικής συνοχής της πατρίδας μας, ύφεση παρόμοια με εκείνη κρατών της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής και πιο οδυνυρή συνέπεια όλων, την υποδούλωση των Ελλήνων, με την παραχώρηση εκ μέρους τους της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας, στου τοκογλύφους δανειστές φίλους τους.

Το αγαπημένο σπορ της κυβέρνησης Παπανδρέου, δεν είναι το κανό όπως πολλοί νομίζουμε. Αγαπημένο τους σπορ, είναι η ένα καινούριο άθλημα δικής τους έμπνευσης, που δεν έχει όνομα και στόχος του παιχνιδιού αυτού, είναι ο εκφοβισμός, η διασπορά κλίματος πανικού και η λεκτική τρομοκρατία. Δύο χρόνια τώρα, η ελληνική κοινωνία, βιώνει στο πετσί της, τις οδυνηρές συνέπειες αυτού του μακάβριου παιχνιδιού, σοσιαλιστικής έμπνευσης.

Το παιχνιδάκι αυτό λοιπόν που άρχισε να παίζεται από την κυβέρνηση των κηπουρών, από το καλοκαίρι του 2009 που βρίσκονταν ακόμα στην αντιπολίτευση, το φετινό καλοκαίρι, περνάει σε άλλη φάση και στην πιο σκληρή του εκδοχή. Βλέποντας την πλήρη κατάρρευσή τους, όπως αυτή αποτυπώνεται στις απανωτές μετρήσεις της κοινής γνώμης, αποφάσισαν ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν, είναι να ρίξουν στο τραπέζι όρους ενός μακρινού παρελθόντος, που όλοι προσπαθούμε να μην το σκαλίζουμε γιατί πονάει. Η κλιμάκωση του εκφοβισμού, είναι αν το παρατηρήσετε προσεκτικά, σταδιακή. Στην πιο light της εκδοχή, είχαμε τα όπλα στο τραπέζι, την λασπολογία και την συκοφάντηση των πάντων, την εφεύρεση ανύπαρκτων εχθρών, το γλείψιμο για συναίνεση, την χρήση των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών για την διάλυση ειρηνικών εκφράσεων της λαϊκής δυσαρέσκειας, όπως ήταν το κίνημα των αγανακτισμένων. Έχουμε περάσει πλέον στην δεύτερη φάση, της πιο hard εκδοχής, αφού τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης, ήταν πενιχρά. Το έναυσμα της φάσης αυτής, έδωσε ο γνωστός δημοκράτης Θ. Πάγκαλος, που άνοιξε τον χορό, όταν έκανε λόγο για τανκς στους δρόμους και άλλα τέτοια. Σειρά τώρα, είχε ο έτερος των αντιπροέδρων του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε από την ΝΔ να ακολουθεί «με στρατιωτική πειθαρχία» τα όσα λέει η κυβέρνηση «γιατί οι χειρισμοί πρέπει να είναι εθνικοί και αποτελεσματικοί».

Ο υπουργός οικονομικών επιτέθηκε προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά: «Ο όρος
selective default δεν πρέπει να μεταφράζεται στα ελληνικά κατά τρόπο ο οποίος είναι το λιγότερο δημαγωγικός και ανεύθυνος. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας, καμία απειλή χρεοκοπίας. Δεν θα παίζει κανείς με τις λέξεις, με την αγωνία των πολιτών και με το μέλλον του έθνους. Και κυρίως δεν δικαιούται να παίζει με τις λέξεις κάποιος υπεύθυνος θεσμικός παράγοντας και αυτό αφορά όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, πρωτίστως την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τον Αρχηγό της».

Αλήθεια, επειδή εγώ, είμαι και χαμηλού νοητικού επιπέδου, από τις δηλώσεις που διαβάσατε του αξιότιμου αντιπροέδρου και υπουργού οικονομικών, τι καταλαβαίνετε; Εγώ καταλαβαίνω, ότι κατηγορεί τους άλλους για λεκτικά παιχνίδια, την ίδια στιγμή που ο ίδιος, μιλάει για στρατιωτική πειθαρχεία, απαγορεύει στους άλλους να εκφράζουν ελεύθερα την γνώμη τους και κάνεις υποδείξεις, για το πώς πρέπει ο καθένας να ασκεί τα καθήκοντά τους, απέναντι στην πατρίδα και το έθνος! Αλήθεια κύριε Βενιζέλο, μας δουλεύετε η εγώ έχω αποκομίσει λάθος εντύπωση; Στο απόσπασμα των δηλώσεων σας που παρέθεσα παραπάνω, μέσα στην ίδια πρόταση, απ’ την μία καλείται για συστράτευση τους πάντες, ενώ παράλληλα τους υβρίζεται και κάτι ακόμα χειρότερο, τους διατάζετε! Πιστεύετε λοιπόν, ότι με μια τόσο απαράδεκτη συμπεριφορά, ότι κάποιοι άλλοι παίζουν με τις λέξεις και όχι εσείς; Αν αυτό το πιστεύετε τότε λυπάμαι. Κρίμα τα πτυχία σας και οι ακαδημαϊκοί σας τίτλοι. Δεν τους αξίζετε και κυρίως, δεν τους τιμάται ούτε στο ελάχιστο.

Κλείνοντας, έχω να παρατηρήσω και κάτι θετικό, που όλη αυτή η διαδικασία έχει προκαλέσει στους κυβερνώντες. Αν δείτε προσεκτικά τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου, θα παρατηρήσετε με έκπληξη θαρρώ, ότι έχουν πλέον και στο κίνημα εντάξει λέξεις και έννοιες γι’ αυτούς, όπως η λέξη έθνος και η λέξη πατρίδα. Κάτι τέτοιο, έχω την εντύπωση ότι αποτελεί ρήξη με τα πιστεύω των μελών της κυβέρνησης Γ. Α. Παπανδρέου! Δεν θα πρέπει να λησμονούμε, ότι όλοι αυτοί οι κύριοι, μέχρι χθες, παρουσιάζονταν ως θιασώτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης και θεωρούσαν τις λέξεις πατρίδα και έθνος, έννοιες απαγορευμένες, που σε κάθε ευκαιρία τις ξόρκιζαν η έφτυναν τον κόρφο τους. Εύγε! Είστε σε καλό δρόμο! Φοβάμαι όμως, ότι πάνω σε αυτό το ζήτημα, έχετε δώσει πλέον τις εξετάσεις σας και έχετε κοπεί…

www.naoumis-nikos.gr

Σχόλια

  1. Μα τις λέξεις αυτές τις χρησιμοποιούν τώρα, (σωστά παρατηρείται ότι πριν ήταν απαγορευμένες για αυτούς, αρκεί να παρακολουθήσουμε παλιότερες τοποθετήσεις τους), μόνο και μόνο για να παρασύρουν και να γίνουν πιστευτοί στον Ελληνικό λαό που δεν έχει ξεχάσει αυτές τις λέξεις αλλά ούτε και την έννοιά τους!! Οι ψεύτες-παραπλανητές και προδότες όπως είναι οι περισσότεροι θιασώτες-ΒΟλευτές δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν τις λέξεις αυτές... Επίσης όταν έρθει η ώρα θα μάθουν καλά και δυο άλλες λέξεις : δικαιοσύνη και τιμωρία για όλα τα δεινά που επιβάλλουν στις Ελληνικές οικογένειες, στις νέες γενιές και γενικά στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.