Τι να τα κάνεις τα τανκς, όταν έχεις τον Παπουτσή;

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ήταν καμιά πενηνταριά πιτσιρικάδες, μεσήλικες ηλικιωμένοι, απλοί άνθρωποι, διαδηλωτές κι όχι μπαχαλάκηδες. Για να γλιτώσουν από τα χημικά είχαν οπισθοχωρήσει στην οδό Υπατίας, στην Πλάκα. Απλώς κάθονταν στα πεζούλια ή στέκονταν, κλαίγοντας, βήχοντας και καλύπτοντας το στόμα τους. Ξαφνικά εμφανίζεται ένα κονβόϋ της «Δίας», στρίβουν στο στενό και σάπισαν τους ανθρώπους στο ξύλο. Δεν είχαν κουκούλες, δεν έσπαγαν, δεν είχαν ανάψει φωτιές. Τίποτα. Εδάρησαν ανηλεώς, προφανώς με τις εντολές κάποιου ηλιθίου, ο οποίος βεβαίως έχει πολιτικό προϊστάμενο. Την σκηνή μου την περιέγραψε ένας από τους καλύτερους μου φίλους, σοβαρός άνθρωπος, γιατί έγινε μπροστά στο γραφείο του.
Γύρω στις τεσσεράμισι...
επέστρεφα κι εγώ στο γραφείο μου με τα πόδια από το Εφετείο. Τα μάτια τσούζανε από την Αλεξάνδρας κι άρχιζε η δύσπνοια. Κατεβαίνοντας την Ομήρου πέρασα μετά από την Παλιά Βουλή και μπήκα στην οδό Βουλής. Διέσχισα φωτιές κι είδα τουλάχιστον τρεις φορές στη Σταδίου, Ερμού και Βουλής, στη Μητροπόλεως, το ίδιο σκηνικό. Τυφλές, αδιάκριτες επιθέσεις των ΜΑΤ και της «ΔΙΑΣ» σε πιτσιρικάδες, μεσήλικες, γυναίκες, περαστικούς.
Ο στόχος είναι προφανής: να τρομοκρατηθούν οι απλοί άνθρωποι και να μην κατεβαίνουν στην Πλατεία.
Αν ο Παπουτσής δεν ήξερε, τότε να παραιτηθεί και να πάει για τσάγαλα. Αν αυτός το αποφάσισε κι έδωσε τέτοιες εντολές, τότε έχω τον μισό Ποινικό Κώδικα υπ’ όψιν μου να του τον κολλήσουμε στο κούτελο. Πολιτική ευθύνη πάντως υπάρχει. Ανήκει σε αυτόν και προπαντός στον παραιτηθέντα και αναστάντα πρωθυπουργό του.
Τις απόψεις μου τις ξέρετε. Εθελοντής θα πήγαινα να σαπίσω και να συλλάβω τους βάνδαλους, τους μηδενιστές καταστροφείς και τους μπαχαλάκηδες. Τιμώ κι αγαπώ την Αστυνομία και ουκ ολίγες φορές την έχω υπερασπιστεί. Γι’ αυτό ακριβώς οργίζομαι διπλά να την βλέπω να παραβιάζει μαζικά τον Νόμο και να λειτουργεί ως ο μεγαλύτερος προβοκάτορας κι ως εργαλείο αντισυνταγματικής καταστολής σε βάρος ανθρώπων της διπλανής πόρτας.
Οι πολιτικοί ανεγκέφαλοι που σκαρφίστηκαν τέτοια βαρβαρότητα για να καταστείλουν ένα αυθόρμητο, μαζικό κι ως τώρα ακηδεμόνευτο κίνημα, μέσα στον πανικό τους ξέχασαν το βασικότερο: οι πολίτες οδηγήθηκαν στο πεζοδρόμιο από την οργή για την ατιμωρησία και την εξαθλίωση της ζωής τους. Τέτοιες μέθοδοι εκτροπής, διότι τέτοια μαζική και βίαιη επίθεση στο Λαό συνιστά εκτροπή, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να διπλασιάσουν την οργή και το Φθινόπωρο, όταν όλη η μπουρδολογία του Βενιζέλου και το Μεσοπρόθεσμο θα έχουν κάνει μια μεγαλειώδη τρύπα στο νερό, στο Σύνταγμα θα είναι 1.000.000 κόσμος. Κι ας μην «ζαχαρώνουν» το Στρατό να τους πλύνει τ’ άπλυτα της ανικανότητας τους. Ο Στρατός είναι ο Λαός. Κομμάτι του.
Η προδιαγεγραμμένη αποτυχία της πολιτικής του Παπανδρέου θα οδηγήσει αυτόν, το ΠΑΣΟΚ και τους κολαούζους του, στον πολιτικό οστρακισμό. Χωρίς εφεδρείες σε πρόσωπα, ιδέες και πολιτικές θα οδηγηθούν σε πλήρη απαξίωση και απηνή διωγμό από τους πολίτες, έχοντας όμως πρώτα εξαπατήσει την κοινωνία κι επιτεθεί στον Λαό, τον οποίον οδηγούν σε Ανένδοτο.
Αυτή η κυβέρνηση, που θα φύγει νύχτα κι ατιμασμένη, θα καταφέρει το ακατόρθωτο. Θα φύγουν πιο μισητοί κι από την κυβέρνηση του Ταξίαρχου Δ. Ιωαννίδη.
Η Πατρίδα πρέπει να απαλλαγεί από την πιο ανίκανη ηγεσία που είχε ποτέ σε τόσο δύσκολους καιρούς.
Στον αγώνα αυτό, που θα αποβεί κλιμακούμενος απέναντι στις αδίστακτες πρακτικές που θα ακολουθήσουν γαντζωμένοι στην ενυπόθηκη εξουσία τους, μόνο ένας μπορεί να ηγηθεί. Αυτός που χτυπάει την γροθιά του στο τραπέζι και λέει όχι στους ξένους και στις εγχώριες ορντινάτσες τους. Η Πατρίδα χρειάζεται αστικοδημοκρατική, πατριωτική διέξοδο, ώστε να ανακτήσουμε μέσα από την ανάπτυξη την αξιοπρέπεια μας, την εθνική μας κυριαρχία. Την πολιτική αυτή μπορούν να την κάνουν μόνον αυτοί που πιστεύουν σε αυτή εξ αρχής, χωρίς συμβιβασμούς και παρεκκλίσεις. Θα ανακτήσουμε την Πατρίδα μας και θα γίνει μία και μόνο εξεταστική.  Μία και μόνο… 

http://citypress-gr.blogspot.com/2011/07/blog-post_3812.html

Σχόλια

  1. ;;;;;;;
    http://attikanea.blogspot.com/2011/07/k.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έρθει η ώρα που όλοι θα κληθούν να δικαστούν για τις παρανομίες τους.
    Δείκτης ότι ο καιρός πλησιάζει, τα ατοπήματά τους, και οι κατάφορες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πολιτών και του Συντάγματος.
    Ώς τότε υπομονή, καθαρό μυαλό και δράση . Ο καιρός πλησιάζει και δεν θα έχουν που να πάνε , ο κόσμος έχει μικρύνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.