Οι Ιταλοί ξανάρχονται για τα νησιά μας

Τα ελληνικά νησιά έχουν βάλει στο μάτι οι πλούσιοι Ιταλοί. Οι γείτονές μας δεν διστάζουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσουν έναν ιδιωτικό επίγειο παράδεισο με κατάλευκες αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά και μεσογειακό αέρα. Τους τελευταίους μήνες καταγράφεται έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, οπότε δεν αποκλείονται αγοραπωλησίες.

Αποτελεί βέβαια άξιο απορίας γιατί οι Ιταλοί στρέφονται προς γειτονικές χώρες, τη στιγμή που η Ιταλία διαθέτει πρόσφορο νησιωτικό έδαφος προς επένδυση. Οι ειδικοί όμως εξηγούν ότι η άνοδος της στάθμης των θαλασσών και η περιβαλλοντική καταστροφή έχουν χαλάσει τη φυσική ομορφιά των δημοφιλέστερων τουριστικών θέρετρων της Ιταλίας.

Τη στιγμή λοιπόν που οι μεσαίες τάξεις περιορίζονται σε πριβέ beach clubs στην Τοσκάνη, στη Λιγουρία και την ακτή του Αμάλφι, οι πιο πλούσιοι αναζητούν πιο prive και exclusive λύσεις για τις διακοπές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή χρονιά καταγράφηκε ποσοστό-ρεκόρ στις αγορές ιδιωτικών νησιών από Ιταλούς αφού 150 νησιά -από την ακτή της Κροατίας μέχρι την Καραϊβική και τις Νότιες Θάλασσες- πέρασαν σε ιταλικά χέρια.

Σύμφωνα με μεγάλα μεσιτικά γραφεία της χώρας, τα μικρότερα νησιά στις λιγότερο προνομιακές περιοχές πουλήθηκαν προς 20.000 ευρώ περίπου, ενώ υπήρξαν και πολλές περιπτώσεις όπου αγοραστές έδωσαν 250.000 ευρώ για ένα νησί στη βόρεια Ευρώπη, στην Κροατία ή τις λίμνες του Καναδά.

Πιο ακριβές επιλογές αντιθέτως αποτελούν τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην ακτή της Φλόριντα, στον Κόλπο του Μεξικού και τις Μαλδίβες, με τις τιμές να κυμαίνονται στα 500.000 ευρώ, ενώ για τα νησιά της Καραϊβικής οι τιμές εκτοξεύονται στα επτά εκατ. ευρώ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ
Espresso

Σχόλια