Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ!

Κύριο
Φίλιππο Πετσάλνικο
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Αθήνα, 12 Ιουλίου 2011
Αρ. Πρωτ.:
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Την 8η Ιουνίου είχα αποστείλει επιστολή σε όλους τους συναδέλφους με την οποία έθετα ένα πλαίσιο λελογισμένης περιστολής των βουλευτικών προνομίων ως ελάχιστη απάντηση του Κοινοβουλίου στην πρωτοφανή κρίση που μαστίζει την χώρα μας. Δυστυχώς, ένα μήνα μετά ελάχιστοι συνάδελφοί μου απάντησαν επί της ουσίας στα θέματα τα οποία έθεσα.
Αντιλαμβάνομαι ότι, και ως αποτέλεσμα της δικιάς μου παρέμβασης, υπάρχει ένας προβληματισμός στο προεδρείο της Βουλής γύρω από τα ζητήματα αυτά. Φοβάμαι όμως ότι για άλλη μια φορά οι συντεχνιακές πιέσεις θα αποτρέψουν το Κοινοβούλιο από την λήψη πραγματικά τολμηρών αποφάσεων που θα στείλουν ένα ξεκάθαρο θετικό μήνυμα στην κοινωνία.
Τα μισόλογα και οι ψίθυροι το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν την δυσπιστία της κοινωνίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Πιστεύω ότι έχει φτάσει η στιγμή να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις. Προσωπικά δεν μου αρκεί να κρύβομαι πίσω από την κατάθεση προτάσεων που ενδεχομένως να μη γίνουν ποτέ αποδεκτές και να μείνουν στη θεωρία. Κατά συνέπεια, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από σήμερα:
• Παραιτούμαι όλων των απολαβών που συνδέονται με την συμμετοχή μου σε διαρκείς και ειδικές επιτροπές της Βουλής.
• Επιστρέφω στο Κοινοβούλιο το βουλευτικό μου αυτοκίνητο και παραιτούμαι από οποιαδήποτε αξίωση να προμηθευτώ καινούργιο βουλευτικό αυτοκίνητο όταν λήξουν οι τρέχουσες μισθώσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Πέραν αυτών, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ώστε το σύνολό των προτάσεων που κατέθεσα να μπουν στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου και να αποκτήσουν πρακτικό περιεχόμενο.
Με εκτίμηση,

Κυριάκος Μητσοτάκης

Σχόλια