Ρέσλερ: Έχουμε προτάσεις στήριξης της ελληνικής οικονομίας

Να αντιμετωπίζουν ψύχραιμα την κρίση χρέους που πλήττει την ευρωζώνη καλεί τους πολίτες ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ και παράλληλα υπόσχεται γερμανική βοήθεια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Rheinische Post, που κυκλοφορεί σήμερα ο κ. Ρέσλερ επισημαίνει ότι θεωρεί απίθανη την μετάδοση της κρίσης στην Ιταλία, καθώς τα θεμελιώδη στοιχεία της ιταλικής οικονομίας είναι θετικά. «Η ιταλική οικονομία έχει ευρεία βάση και είναι γενικά ανταγωνιστική», είπε ο γερμανός υπουργός.
Αναφερόμενος στο ελληνικό πρόβλημα ο Φίλιπ Ρέσλερ επισήμανε ότι το υπουργείο του θα έχει τη δική του συμβολή στην εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.
Οι γερμανικές επιχειρήσεις θα πρέπει να αντλήσουν οφέλη
Ο κ. Ρέσλερ πρόσθεσε ότι το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας θα βοηθήσει προκειμένου να αναπτυχθούν νέες οικονομικές δομές. «Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις στήριξης για την ελληνική οικονομία...Από την άλλη πλευρά θα πρέπει και οι γερμανικές επιχειρήσεις να αντλήσουν οφέλη από μια μελλοντική ανάπτυξη στην Ελλάδα», διευκρίνισε ο κ. Ρέσλερ. Να υπενθυμίσουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται κάποιο ενδιαφέρον του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου για επενδύσεις στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Χανς-Πέτερ Κάιτελ, επανέλαβε πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες ότι προϋπόθεση για γερμανικές επενδύσεις είναι ένα επενδυτικό πλαίσιο που θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, σταθερό φορολογικό πλαίσιο και θα εγγυάται την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων.
Η περίφημη έκτακτη σύνοδος κορυφής που επιδιώχθηκε να γίνει αύριο Παρασκευή, τελικά δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, λόγω των γερμανικών ενστάσεων. Πηγές των Βρυξελλών θεωρούν πιθανή την σύγκληση της έκτακτης συνόδου μετά το Σαββατοκύριακο, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15233412,00.html

Σχόλια