Οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά είναι οι πλέον ρεαλιστικές

«Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει τις πλέον ρεαλιστικές προτάσεις για έξοδο από την κρίση» σημειώνει ο βουλευτής Βοιωτία και Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, κος Μιχάλης Γιαννάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «METRO», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργο Κατσίγιαννη εκφράζει την άποψη ότι οι εκλογές είναι απαραίτητες, προκειμένου να αναδειχτεί μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, που θα μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί αποτελεσματικά όλο το οικονομικό πλαίσιο που έχει επιβληθεί στη χώρα. 
- Φαίνεται πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την οικονομία προσκρούει και στην αλλοπρόσαλλη τακτική της Ε.Ε., αλλά και στις διαφοροποιήσεις μεταξύ των υπουργών…
- Δυστυχώς, όχι μόνο σχέδιο εξόδου από την κρίση δεν διαθέτει η κυβέρνηση, αλλά υπάρχει και μια κρίση πανικού, γιατί βλέπουμε ότι υπουργοί στο ίδιο υπουργείο – και αναφέρομαι στο Οικονομικών – φάσκουν και αντιφάσκουν. Άλλα μας λέει ο κ. Βενιζέλος, άλλα ο κ. Οικονόμου. Αυτό είναι κακό μήνυμα αυτή την κρίσιμη στιγμή που διανύει ο τόπος μας και προς τις αγορές, αλλά και προς την κοινωνία.

- Ωστόσο, και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καταφέρει να πείσει την κοινωνία για την ορθότητα της εναλλακτικής πρότασης που προβάλλει…
- Κάθε μέρα που περνάει, γίνεται και πιο σαφές στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά είναι οι πλέον ρεαλιστικές. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε όλες μας τις προβλέψεις εδώ και ενάμιση χρόνο και η κυβέρνηση έρχεται ολοένα και πιο κοντά στις προτάσεις και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Βέβαια, αυτό γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση και, με τον ερασιτεχνικό τρόπο που προσπαθεί να εφαρμόσει κάποιες από αυτές, τις καθιστά αναποτελεσματικές. Βλέπουμε τον Προϋπολογισμό να πέφτει τραγικά έξω σε όλους τους στόχους, το έλλειμμα και το χρέος να αυξάνονται, παρά τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού. Άρα, η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή έχει ένα πρόγραμμα ελκυστικό και ρεαλιστικό και αποκτούμε κάθε μέρα και μεγαλύτερο ακροατήριο. 
Σίγουρα δεν υποστηρίζω ότι από τη μια στιγμή στην άλλη θα έχουμε τεράστιο πλειοψηφικό ρεύμα, αλλά, αν μη τι άλλο, έχουμε έναν κόσμο αυτή τη στιγμή που στέκεται στις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, γιατί είναι κοντά στην πραγματικότητα και δίνουν ελπίδα και προοπτική για διέξοδο από την κρίση, που είναι και το ζητούμενο. Θέλουμε να δώσουμε αξιοπρέπεια στον Έλληνα πολίτη. 

- Χθες, ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε το κόμμα σε θερινή εργασιοθεραπεία και εκλογική ετοιμότητα, εκτιμώντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να στηθούν κάλπες…
- Διανύουμε την κρισιμότερη περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας της πατρίδας μας και δεν μπορεί ένα κόμμα εξουσίας, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία, και όλα τα στελέχη, με πρώτους τους βουλευτές, να είμαστε απόντες από αυτή την καθημερινή προσπάθεια που χρειάζεται και ο τόπος και η παράταξη. 
Νομίζω ότι οι εκλογές είναι πολύ κοντά μας και θα αποτελέσουν μια διέξοδο στα αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος που δημιουργεί καθημερινά ο τρόπος διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ασφαλώς δεν θα λυθούν με τις εκλογές όλα τα προβλήματα, αλλά το λιγότερο που μπορεί να συμβεί σήμερα μέσα από μια εκλογική διαδικασία είναι η ανάδειξη μιας νέας ισχυρής κυβέρνησης, που να μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί αποτελεσματικά όλο το οικονομικό πλαίσιο που έχει επιβληθεί στη χώρα. 
Και νομίζω ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα, ώστε να επιτευχθεί ένα ισχυρό «σοκ» επανεκκίνησης, που τόσο πολύ έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η οικονομία μας.
- Πάντως, δεν είναι και η καλύτερη περίοδος για τους πολιτικούς να εκδράμουν στην κοινωνία και στις περιφέρειές τους. Βλέπετε τι γίνεται με τους προπηλακισμούς... 
- Εμάς δεν μας τρομάζουν οι αντιδράσεις του κόσμου. Απεναντίας, θα πρέπει να βρεθούμε με μεγαλύτερη ένταση δίπλα στην κοινωνία και κοντά στους πολίτες της περιφέρειας. 
Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε δώσει δικαιώματα, δεν έχουμε προκαλέσει και μπορούμε να συνομιλούμε καθημερινά μαζί τους και να αναδεικνύουμε κάθε ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες. 
Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτός και ο ρόλος μας.
Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Μιχάλη Γιαννάκη


Σχόλια