Σπάει ταμεία ο μάγος Χάρι Πότερ

  Εντυπωσιακό φινάλε κάνει ο Χάρι Πότερ, μία από τις 30 μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες του κινηματογράφου, ύστερα από δέκα χρόνια και επτά ταινίες, που σημείωσαν τζίρο 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στην Ελλάδα, την Τετάρτη, πρώτη μέρα προβολής τους, «ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» έκοψαν 50.349 εισιτήρια σε 150 αίθουσες.
    Είναι η καλύτερη πρώτη μέρα για τη σειρά των συγκεκριμένων ταινιών, καθώς έσπασε και το ρεκόρ που είχε σημειώσει τον Αύγουστο του 2007 ο «Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα» (47.378 εισιτήρια). Συνολικά στην Ελλάδα, η σειρά ταινιών Χάρι Πότερ έχει ξεπεράσει τα 3,3 εκατομμύρια εισιτήρια, χωρίς να υπολογίζονται τα εισιτήρια της πρώτης ταινίας.

    Για «το πιο επικερδές κινηματογραφικό franchise όλων των εποχών», κάνει λόγο η εταιρεία διανομής Village Roadshow.
    Στη νέα ταινία ο Χάρι δίνει την ύστατη μάχη του. Η σύγκρουση του νεαρού μάγου με τον άρχοντα του Κακού έχει πάρει διαστάσεις ολοκληρωτικού πολέμου. Η κατάσταση ποτέ δεν ήταν κρισιμότερη και κανείς δεν είναι ασφαλής. Ο Χάρι είναι εκείνος, που καλείται να κάνει την απόλυτη θυσία, καθώς πλησιάζει όλο και περισσότερο η τελική του αναμέτρηση με τον Λόρδο Βόλντεμορτ.
    Οι τρεις φίλοι, ήρωες της ταινίας, που όταν τους πρωτογνώρισε το κοινό ήταν σε προεφηβική ηλικία, έχουν πλέον δοκιμαστεί σε επικίνδυνες καταστάσεις, έχουν ενηλικιωθεί και είναι πανέτοιμοι για τη δυσκολότερη αποστολή τους.
    Ασχέτως της έκβασης, αυτός ο «αποχαιρετισμός» σε εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο αναμενόταν ότι θα «σπάσει» ταμεία και, όπως φαίνεται, για εκεί οδεύει.
ΑΠΕ

Σχόλια