Τι ΔΕΝ ψήφισε η Ν.Δ...

Αναλυτικά οι βουλευτές της Ν.Δ. είπαν "ναι" στα άρθρα 1, 3, 5, 6, 7, 8, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 32, 37, 38, 42 ,45, 46, 48 και 49. Διαφοροποιήθηκε ο Π. Καμμένος που καταψήφισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φίμωσή του όπως είπε από το προεδρείο της Βουλής.
Είχαμε γράψει ΕΔΩ για το κατάπτυστο κείμενο του εφαρμοστικού και τις μεθοδεύσεις με τον διορισμό ανθρώπων της τρόικας.
Όπως γράφαμε, τα 3 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, το οποίο αποκλειστικά εισηγείται την αξιοποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου, τοποθετούνται κατόπιν υποδείξεως των Παρατηρητών, είναι δηλαδή υπάλληλοι της Τρόικα.
Θα πουλάμε δηλαδή εκεί ακριβώς που μας λέει η τρόικα σε όποια τιμή μας προτείνει η τρόικα.
Τους δίνουμε το δικαίωμα να τα κάνουν ή να μας ΑΠΕΙΛΟΥΝ ότι θα τα κάνουν, αν δεν συμμορφωνόμαστε στο εξής και για όσα χρόνια αυτοί θέλουν, με τα άνομα ξένα συμφέροντα. 
Φανταστείτε τι θα γίνει με εθνικά μας θέματα, τι εκβιασμούς θα δεχόμαστε!  
Όπως είπαμε και πιο πάνω: Καμία απόφαση δεν επιτρέπεται χωρίς τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων όπου συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Τρόικα! 

Αυτά που διαβάσατε περιέχονται στα άρθρα 2 και 4 που ΔΕΝ ψήφισε η Ν.Δ.
Όπως δεν ψηφίστηκαν ...
τα άρθρα 9,10 και 11 που αφορούν στην αλλαγή του καταστατικού και την αύξηση των τιμών των ΔΕΚΟ, στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, των αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, φυσικών πάρκων, τις παρεμβάσεις στην χρήση και δόμηση της γης.
Δεν ψήφισε το άρθρο 12, με το οποίο τροποποιούνται χρήσεις γης , ρυμοτομικά σχέδια, ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αγοραστές!
Δεν ψήφισε το άρθρο 13 με το οποίο επιχειρείται η χωροθέτηση του επενδυτικού σχεδίου αξιοποίησης δημοσίου ακινήτου.

Δεν ψήφισε το Άρθρο 14, που αναφέρεται στην παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας.
Επίσης δεν ψήφισε την φορομπηχτική λαίλαπα (άρθρα 27 ως και 31) που βυθίζει την χώρα στην ύφεση και βάζει λουκέτα στην αγορά, με τα γνωστά μέτρα έκπτωσης δαπανών, έκτακτη εισφορά, αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες, επιβολή τέλους επιτηδεύματος.
Δεν ψήφισε τα άρθρα 33 ως και 36: 
Φορολογία ακίνητης περιουσίας, δωρεών και γονικών παροχών, τους νέους απίστευτους συντελεστές ΦΠΑ, τα νέα τέλη κυκλοφορίας και τις πρωτόγνορες αυξήσεις στα καύσιμα
Και τέλος είπε όχι τις αποικιοκρατικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου νέων ηλικίας από 18 έως 25 ετών, τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις  (άρθρα 43 και 44) και την αναστολή Πλειστηριασμών και ρυθμίσεων του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (Ο.Δ.Ι.Ε.) των άρθρων 46 και 47.
 
 

Σχόλια

  1. Φοβερός ο Παπα Ηλίας του Μενιδίου σήμερα το πρωί στο Alter/ Αυτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α (ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) ψηφίσθηκαν ομού τα άρθρα 1,3,5,6,7,8 (6 από τα 9 άρθρα)
    Δείτε ότι αυτά που αναφέρει στο http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_28.html
    ο αγαπητός aristos και επικαλέιται στο παρών άρθρο είναι στο άρθρο 3 (Διοίκηση – Αρμοδιότητες – Διαχείριση – Καταστατικόπου) που ΨΗΦΙΣΕ η ΝΔ , αλλά δεν ψήφισε το άρθρο 4 (Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων). Γιατί άραγε? Μήπως θέλει να αλλάξει κάτι μελλοντικά (οχι βέβαια τους "εκπροσώπους" που τουα αποδέχεται στο άρθρο 3)
    Στο άρθρο 5 (Αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων), α΄ρθρο 6 Αποτίμηση Περιουσιακών Στοιχείων), αρθρο 7 (Προσωπικό) και 8 (Αποδοχές Προσωπικού) είπε ΝΑΙ, δειτέ στο νόμο και θα καταλάβετε γιατί και πως θα γίνει εκμεταλλεύσιμο για τους μελλοντικά ημετέρους.
    Συνεχίζεται ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄(ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΕΠΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ) ψήφισε τα 8 από τα 9 άρθα.
    Δεν ψήφισε μόνο το άρθρο 18 που αφορά τους ΟΡΙΣΜΟΥΣ που χρησιμοποιούνται στα υπόλοιπα άρθα 8 του κεφαλαίου Γ. Γιατί άραγε ? Μήπως μελλοντικά θέλει να αλλάξει τους ορισμούς τροποποιόντας έτσι έμεσσα τα άρθρα που ψήφισε.
    Αλλα πως θα τροποποιήσεις έναν ορισμό γενικώς και παγκοσμίως αποδεκτό ? (πχ «Επιφάνεια» είναι το εμπράγματο δικαίωμα φυσικού ή νομικού προσώπου να κατασκευάζει κτίσμα σε έδαφος δημοσίου κτήματος, που δεν του ανήκει, και να ασκείστο κτίσμα τις εξουσίες, που παρέχει το δικαίωμα της κυριότητας).
    Λογική εξήγηση αποδεκτή.
    Συνεχίζεται ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δειτε το Άρθρο Άρθρο 37 για ρυθμίσεις για τον περιορισμό των προσλήψεων στους κρατικούς φορείς και το άρθρο 38 που αφορά δημοσιονομικές ρυθμίσεις, τα οποία υπερψήφισε η ΝΔ και θα βρείτε πολλές εκπλήξεις για τους Δημοσίους Υπαλλήλους (και αυτοί μας αγαπάνε).
    Δείτε το Άρθρο 42 που αφορά τη Διευθέτηση του χρόνου εργασίας και ψηφισε ΝΑΙ η ΝΔ για να καταλάβετε πως αντιλαμβανετε τις εργασιακές σχέσεις.
    Δείτε το Άρθρο 45 που αφορά τη Θέσπιση ετήσιου τέλους για τη λειτουργία χώρων καπνιζόντων εντός των καζίνο και των κέντρων διασκέδασης, με μουσική,, για να καταλάβετε πως και η ΝΔ σκέπτεται την υγεία μας και την λύνει με επιβολή τέλους χαράτσι.
    Δείτε στο Άρθρο 48 τις Ειδικές Διατάξεις Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Ενημέρωσης, που αφορά εκδότες (ξερει κανείς αν είναι υπερ τους ή κατα ?)
    Για όλα αυτά όμως aristos δεν τόλμησες να γράψεις.
    Και για να τελειώνουμε ΔΕΝ μας ενδιαφέρει τι ΔΕΝ ψήφισε η ΝΔ , μας ενδιαφέρει αυτα ΠΟΥ ψήφισε και που δείχνουν τι θα κάνει και που θα βασιστεί όταν θα έλθει στη "βασιλεία" της. Όσο για αυτά που δεν ψήφισε το γιατί θα το δούμε μετα τις επόμενες εκλογές (αν επικρατήσει) όταν θα επικαλείται και αυτή την "καμμένη γή" και το "χείλος του γκρεμού" για τα οποία ήδη προετοιμάζει το έδαφος με τα περί λαθους συνταγή ανάγνωσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρώτο μερος δεν το δημοσίευσες (γιατί άραγε?). Εν πάσει περιπτώσει το πλήρες κείμενο του ψηφισθέντα νόμου είναι στο
    http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/e-mesostra-pap.pdf
    Για να δουν οι αναγνώστες και το κειμενο του νόμου που δεν ξέρω γιατί δεν ανέβασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.