Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

3, 2 δις ευρώ η γερμανική συμμετοχή στο νέο πακέτο διάσωσης

Μέχρι την Κυριακή θα έχουν διασαφηνιστεί οι λεπτομέρειες και οι όροι κάτω από τους οποίους οι γερμανοί ιδιώτες θα συμμετάσχουν στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Βάση αποτελεί το γαλλικό μοντέλο 

Ωδινε όρος, έτεκεν μυν. Με αυτήν την φράση σχολιάζει μερίδα αναλυτών την κατ΄αρχην συμφωνία που επετεύχθη χθες μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών και ασφαλιστικών οργανισμών για τη γερμανική εθελοντική συμμετοχή στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Όπως ανέφερε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου...λεπτομέρειες για τα ειδικότερα χαρακτηριστικά αυτής της συμμετοχής θα διευκρινιστούν τις επόμενες μέρες, σε κάθε περίπτωση μπούσουλας θα είναι το γαλλικό μοντέλο, όπως το περιέγραψε πρόσφατα ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
Ανοιχτές οι λεπτομέρειες
Ισχνό θεωρείται το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ ιδιωτικών τραπεζών και γερμανικής κυβέρνησης ως προς το ποσό που θα διαθέσουν σε εντελώς ιδιωτική βάση ιδιώτες επενδυτές για το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διευκρίνισε ότι οι γερμανικές τράπεζες κατέχουν ελληνικά ομόλογα αξίας 10 δις ευρώ. Από αυτά το 55% λήγουν μετά το 2020. Η γερμανική συμμετοχή θα ανέλθει στα 3, 2 δις ευρώ, που αντιστοιχούν σε ομόλογα ληξιπρόθεσμα μέχρι το 2014. Το ποσό θεωρείται πολύ μικρό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού επενδυτικού τομέα λέγεται ότι θα ανέρθει στα 30 δις ευρώ, και θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο αν θα συγκεντρωθεί τελικά αυτό το ποσό.   

 http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15203414,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.