133 Πανεπιστημιακοί και μη Vs 12367 Πανεπιστημιακών

Και όμως βρέθηκαν 133 Πανεπιστημιακοί στο σύνολο των 12500 μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας των δημόσιων Ελληνικών Πανεπιστημίων, οι οποίοι συνυπέγραψαν κείμενο με το οποίο επιχειρείται η προωθούμενη μεταρρύθμιση της Υπουργού Παιδείας κα Διαμοντοπούλου εν μέσω του Καλοκαιριού. Μεταξύ αυτών που συνυπέγραψαν είναι και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης...
οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τα ονόματά τους γράφτηκαν προκειμένου να αυξήσουν το αριθμό των ψηφισάντων. Είναι απορίας άξιο οι λόγοι που οδήγησαν αυτούς τους 133 στην υποστήριξη της κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα και του δικαιώματος της αυτοδιοίκησης των Πανεπιστημίων. Η συντριπτική πλειοψηφία των Πανεπιστημιακών επιζητεί το διάλογο, διότι οι σημαντικές αλλαγές που χρειάζονται δε μπορούν να γίνουν χωρίς την ενεργό συμμετοχή της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

Μ.Γ

Σχόλια

  1. Οι ενεργοί φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι περίπου 500.000 Αρα για κάθε 40 φοιτητές αντιστοιχεί 1 καθηγητής.
    Μπορεί κάποιος να μας πεί τι ισχύει στις άλλες χώρες του προηγμένου κόσμου ?
    Μπορεί κάποιος να μας πεί με αυτήν την αναλογία γιατί τα πανεπιστημιά μας είναι σε αυτά τα χάλια και δεν υπάρχει ουτε ένα στα 200 καλύτερα (το καλύτερο είναι στη θέση 221 http://www.fimes.gr/2010/08/arwu-2010/)
    Μπορεί κάποιος να μας πεί πόσες μέρες χάνουν σε καταλήψεις οι φοιτητές στις υπόλοιπες χώρες ?
    Μπορεί κάποιος να μας πεί από που επιχορηγούνται τα δημόσια πανεπιστήμια όλου του κόσμου και σε τι ποσοστό του ΑΕΠ ?
    Μπορεί κάποιος να μας πεί ως διοικούνται ?
    Και εκατοντάδες αλλα ερωτήματα σε σχέση με το δικό μας χάλι.
    Περιμένω απαντήσεις, και αν ισχύει εστω και σε μια χώρα αυτά που ισχύουν στην Ελλάδα (ουζουμπουρου, τουμπεκισυαν, εξαιρόνται) τότε οι δικοί μας καθηγητάδες (αυτοί ή οι προκατοχοί τους, που χειροκρόταγαν τον Παττακό) εχουν απόλυτα δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κατι που ξέχασα διαβάστε στο http://www.edu4u.gr/Comments.aspx?qId=324
    την "έκθεση για τα ελληνικά Πανεπιστήμια και τους φοιτητές από τη Δεθνή Επιτροπή" και θα καταλάβετε γιατί οι 12367 πανεπιστημιακοί είναι εναντίον σε οτιδήποτε θα αμφισβητήσει τα "κεκτημένα" τους.
    Καημένη Πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πιστεύεις ότι τα 3ετή προγράμματα σπουδών και οι "ουρανοκατέβατοι" των Συμβουλίων θα λύσουν το πρόβλημα; Φυσικά και υπέγραψαν Καμίνης και Μπουτάρης. Θεωρούν προφανές και "φυσιολογικό" ότι θα "χωθούν" σε κάποιο τέτοιο Συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.