Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

WSJ: Τι θα συμβεί αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να σωθούν;

Μια διαφορετική οπτική γωνία του «ελληνικού ζητήματος» παρουσιάζει ο συντάκτης Alen Mattich, σε άρθρο του στην Wall Street Journal. ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ βρίσκονται σε σκληρές διαπραγματεύσεις σχετικά με την ανακούφιση του χρέους της ελληνικής οικονομίας, όμως τα σχέδιά τους δεν έχουν καμία αξία αν στην προσπάθεια αυτή δεν συμμετέχει η νέα κυβέρνηση. Τι θα συνέβαινε, όμως, αν η Ελλάδα αποφάσιζε ότι «δεν θέλει να παίξει»;
Σύμφωνα με τον συντάκτη, η Ελλάδα αρχίζει να αναρωτιέται αν υπάρχει κάποιος πιο εύκολος τρόπος να βγει από την κρίση. Αναπόφευκτα, η εμπειρία της Αργεντινής, που άρχισε να ανακάμπτει τρία χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, αρχίζει να τραβά το ενδιαφέρον πολλών. Όμως οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι....
η έξοδος μιας χώρας από την ευρωζώνη θα πυροδοτούσε μια παγκόσμια οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου.

Τι θα συμβεί, λοιπόν, αν οι Έλληνες αποφασίσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αργεντινής και να βγουν από τη νομισματική ένωση; Όσο ειρωνικό και αν ακούγεται, καταλήγει ο συντάκτης, η προοπτική αυτή είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ΕΕ θα προχωρούσε σε τεράστιους συμβιβασμούς –ίσως ακόμα και να ξεχνούσε το χρέος της Ελλάδας.

http://www.skai.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.