Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Βαρέλι δίχως πάτο ή μονόδρομος;

“Σκληρή αναδιάρθρωση” του ελληνικού χρέους σημαίνει άγνοια κινδύνου, υπογραμμίζει ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, Στέφεν Κάμπετερ. Βαρέλι δίχως πάτο η Ελλάδα υποστηρίζει ο πρόεδρος του IfO Χανς Βέρνερ Ζιν.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δημόσια συζήτηση στη Γερμανία για την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η Αθήνα. Η γερμανική κυβέρνηση υποστήριξε την περασμένη Παρασκευή την ανάγκη περαιτέρω προσπαθειών για τη διάσωση της Ελλάδας. Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ενός νέου πακέτου βοήθειας, με τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών.
Μια θέση που υπερασπίστηκε ο υφυπουργός του Στέφεν Κάμπετερ, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο μιας «σκληρής αναδιάρθρωσης» του ελληνικού χρέους. «Πιστεύω ότι η „γενναιότητα“ που επιδεικνύουν εκείνοι που ζητούν μια σκληρή ανδιάρθρωση και αυτό που αποκαλούμε Default της Ελλάδας δεν είναι τίποτε άλλο παρά άγνοια του κινδύνου. Εκείνοι που σπρώχνουν βίαια την Ελλάδα στον γκρεμό, ενεργούν ανεύθυνα έναντι των γερμανών φορολογουμένων και των συμφερόντων τους», τόνισε ο κ. Κάμπετερ και πρόσθεσε: «Αυτό που ο υπουργός Σόιμπλε θέλει είναι η συμμετοχή των ιδιωτών σε εθελοντική βάση. Οι εναλλακτικές επιλογές θα ήταν το κούρεμα του ελληνικού χρέους δηλαδή ο γκρεμός ή μια ελεγχόμενη διαδικασία, που λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα των γερμανών και των ευρωπαίων φορολογουμένων. Και αυτό είναι η εθελοντική επιμήκυνση του χρέους».

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15154582,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.