Κατεπειγόντως συνάντηση με τον Γ. Παπακωνσταντίνου ζητεί ο Κ. Αγοραστός

-Πρόκειται να επαναλάβει ότι για την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι «κόκκινη γραμμή» η μη εξόρυξη του λιγνίτη και να τον ενημερώσει για την ομόθυμη και απόλυτα αρνητικά θέση της τοπικής κοινωνίας στο να πωληθούν και αξιοποιηθούν τα λιγνιτικά κοιτάσματα
-Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας προτίθεται να ζητήσει διευκρινίσεις από τον Υφυπουργό Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλο που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, τάχθηκε υπέρ της εξόρυξης του λιγνίτη στην Ελασσόνα
Συνάντηση «κατεπειγόντως» με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ζητεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προκειμένου να τον ενημερώσει ότι για την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας και την τοπική κοινωνία της Λάρισας και ιδίως της επαρχίας Ελασσόνας αποτελεί «κόκκινη γραμμή» η μη εξόρυξη του λιγνίτη.

Ο κ. Κ. Αγοραστός προχώρησε στην κίνηση αυτή καθώς:


-Ο ίδιος ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου υπενθύμισε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ανοίξει την αγορά λιγνίτη σε τρίτους κι αυτό «μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους», όπως διευκρίνισε.
-Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος τάχθηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου υπέρ της εξόρυξης του λιγνίτη στην Ελασσόνα, επίσης σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη.
Ο κ. Κ. Αγοραστός, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί αύριο, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται να ζητήσει διευκρινίσεις από τον κ. Π. Κουκουλόπουλο, ενώ στην επιστολή που απέστειλε στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ζητώντας συνάντηση αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι φορείς και οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και της επαρχίας Ελασσόνας είμαστε κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο εξόρυξης του λιγνίτη από τα κοιτάσματα της επαρχίας Ελασσόνας. Η προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της επαρχίας Ελασσόνας και γενικότερα της Θεσσαλίας καθώς και η προστασία της δημόσιας υγείας είναι για την αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας αδιαπραγμάτευτες. Αποτελούν την «κόκκινη γραμμή» από την οποία δεν υποχωρούμε.
Αφ’ ης στιγμής η τοπική κοινωνία της επαρχίας Ελασσόνας αλλά και γενικότερα του νομού Λάρισας και της περιφέρειας Θεσσαλίας είναι κατηγορηματικά αντίθετες, ουδείς λόγος υπάρχει να συντηρείται το ζήτημα στην επικαιρότητα. Πολύ περισσότερο καθώς στην επαρχία Ελασσόνας είναι πλέον αναγνωρισμένα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) όπως η φέτα και το αρνάκι».

Σχόλια