Μπροστά η ΝΔ και στην παράσταση νίκης: Δικαιώνεται η πολιτική της

Η νέα έρευνα μίας ακόμα εταιρείας (Marc, Έθνος, 26/6) καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, με εντυπωσιακό καινούριο στοιχείο την πολύ μεγάλη υπεροχή της στην παράσταση νίκης. Καταγράφεται επίσης η πλειοψηφική αποδοχή της πρότασης της ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, όπως και η σαφώς μειοψηφική θεώρηση ότι η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική και να εφαρμόσει πιο δίκαιη πολιτική.
Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει
21,4% από 20,2% στην έρευνα της ίδιας εταιρείας πριν από ένα μήνα, ενώ η απήχηση του ΠΑΣΟΚ μειώνεται κατά τέσσερις μονάδες στο 20% από 24%. Σημειώνεται δηλαδή συνολικά ανατροπή κατά 5,4% ανάμεσα στα δύο κόμματα. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 7,5% έναντι 7,8% τον προηγούμενο μήνα, ενώ, με μείωση μίας μονάδας, ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει σήμερα 5,8% από 6,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ (3,6% από 3,3%) και η Δημοκρατική Αριστερά (2,8% από 2,6%) εμφανίζουν αύξηση, με τα υπόλοιπα κόμματα που καταγράφονται να εμφανίζουν μείωση: Δημοκρατική Συμμαχία 2,8% από 2,9%, Οικολόγοι-Πράσινοι 2,2% από 2,4% και Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 2% από 2,8%. Από την άλλη, αύξηση σημειώνεται τόσο στο ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων (10,3% από 7,9%) όσο και του ποσοστού όσων απαντούν άκυρο-λευκό-αποχή (17% από 16,4%).
Το πιο εντυπωσιακό όμως καινούριο στοιχείο είναι η μεγάλη διαφορά με την οποία προηγείται η ΝΔ στο ερώτημα της λεγόμενης παράστασης νίκης, συγκεντρώνοντας 54,9% έναντι 22,4% του ΠΑΣΟΚ. Ερώτημα που τέθηκε μάλιστα με άμεσο χαρακτήρα: ποιο κόμμα θα κερδίσει αν γίνουν πρόωρες εκλογές.
Την ίδια ώρα, 1 στους 2 πολίτες (50%) συμφωνούν με την πολιτική πρόταση της ΝΔ να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, με μόνο το 21,6% να απαντά ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να το εφαρμόσει για να μην πτωχεύσει, ενώ το 22,7% απάντησε ότι δεν πρέπει να το υπογράψει έστω κι αν πτωχεύσει.
Εξίσου σημαντική είναι και η καταγραφή της πολύ περιορισμένης ελπίδας με την οποία η κοινή γνώμη προσλαμβάνει τις δυνατότητες που έχει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που προέκυψε μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Συγκεκριμένα, το 59,5% θεωρεί ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι περισσότερο αποτελεσματική, με μόνο το 35,6% να απαντά το αντίθετο, ενώ το 65,7% θεωρεί επίσης ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει πιο δίκαιη πολιτική, με μόλις το 26,76% να απαντά το αντίθετο.

Σχόλια

  1. Ωραια, να γίνουν άμεσα εκλογές και να βγεί πρώτη η ΝΔ και να σχηματίσει κυβέρνηση. Μπορείς να απαντήσεις στα πιο κάτω :
    Θα επιστραφούν τα δώρα σε μισθωτούς και συνταξιούχους ?
    Θα ξανα ανεβούν τα επιδόματα ?
    Θα καταργηθεί η έκτακτη εισφορά ?
    Θα καταργηθεί το ΛΑΦΚΑ ?
    Θα καταργηθούν τα χαράτσια ?
    Θά πεσει ο ΦΠΑ στο 19 και 9 % ?
    Θα σταματήσει το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ ?
    Θα διώξουν τη τροικα άμεσα από τη χώρα ?
    Η τελικά ότι μας έχωσαν οι ΠΑΣΟΚοι θα μείνουν και θα μας χώσουν άλλα τοσα οι της ΝΔ.
    Κάποιος τελικά να βγεί και να μας πεί την πραγματικότητα και όχι αερολογίες περι επαναδιαπραγμάτευσης και άλλης συνταγής.
    Γιατί από συνταγές καλά πάμε, αλλά από φαί τίποτα.
    Ένας απλός αγανακτισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΩΡΕ??? ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟ 35% ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΕΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ!!!!...ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ??? Η ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ....Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ??? ΤΕΛΙΚΑ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ 10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.