Να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας προτρέπει και ο Ιερώνυμος

«Εφόσον λιγότερο ή περισσότερο υπήρξαμε όλοι μέρος της κρίσεως, μπορούμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής» τονίζει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, προειδοποιώντας μάλιστα πως σε διαφορετική περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος αλληλοεξόντωσης. Σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο αρχιεπίσκοπος τονίζει ότι «χρειάζεται να κινητοποιηθεί μεγαλύτερο... τμήμα της κοινωνίας μας». «Το κυριότερο απαιτείται μία εμβάθυνση στην πνευματική μας κληρονομιά, ώστε να προκύψει μία νέα ιεράρχηση των αξιών μας.

»Καθώς ατενίζουμε με δέος και σφίξιμο καρδιάς τα οικονομικά μέτρα για την έξοδο από την κρίση, ταυτόχρονα αγνοούμε και αναρωτιόμαστε ποιο τοπίο θα αντικρίσουμε βγαίνοντας από αυτή. Ποιες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις θα έχουν τα εν λόγω μέτρα στην οικογένεια, στις εργασιακές σχέσεις, στα όνειρα της νεολαίας; Σε ποια κατάσταση θα βρεθούν, με τα νέα δεδομένα, η ελληνική κοινωνία και (γιατί όχι;) η ελληνική Πολιτεία μέσα στη διεθνή πραγματικότητα; Ποιο κοινωνικό ήθος θα γεννηθεί αύριο.


»Θα αποτελεί μοιραίο λάθος να παρακολουθούμε παθητικά αυτή τη διεργασία σχηματισμού του νέου τοπίου (...). Έχουμε και τη δυνατότητα και το καθήκον να συμβάλουμε στη διαμόρφωση της υγιέστερης κοινωνίας που όλοι επιθυμούμε και οραματιζόμαστε» τονίζει ο Ιερώνυμος.

Newsroom ΔΟΛ
 

Σχόλια

  1. ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ
    Μάλλον λησμόνησες το ρόλο σου.
    τι την χρειάζεσαι την ιεράρχηση των αξιών Μακαριότατε? Η διοικούσα εκκλησία ήταν παράδειγμα μίμησης στους Κυβερνώντες, για αυτό έγιναν ληστές, προδότες και άδικοι.Οι κληρικοίέγιναν Παράδειγμα για εγκαθίδρυση αναξιοκρατίας, αδικίας και ανηθικότητας στους κυβερνώντες.
    Τι έχει να παρουσιάσει η διοικούσα εκκλησία. Προσφέρει Χριστό? ΟΧΙ Μακαριότατε. Ο ιερός Χρυσόστομος έλεγξε την Αυτοκράτειρα. Εσείς ουτε θέλετε ούτε μπορείτε να ελέγξετε. Γιατί. Γιατί δεν κάνατε κάθαρση. Γιατί γέμισε η Διοικούσα εκκλησία από κακούς κάκιστους διοικητές. Αυτούς με τα κουσούρια τι τους θέλετε?
    Αν επιθυμείτε να αφήσετε κάτι σ αυτόν τον τόπο Κάντε την κάθαρση και διδάξτε Χριστό Και Πατέρες τους οποίους τιμά σήμερα η Εκκλησία. Αλήθεια σας θυμίζουν σήμερα κάτι οι Πατέρες της Εκκλησίας? Σε αντίθετη περίπτωση θα σας ξεχάσει αφού σας ξεράσει η Εκκλησία και η Ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποδεικνείεται μικρότερος των περιστάσεων.
    Συναινεί στην υποδούλωση της Ελλάδας και στην υποτέλεια των Ελλήνων-Χριστιανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας αφήσει τις προτροπες και ας ανοίξει τα σεντουκια .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.