Εχω ΟΤΕ, έχω ΔΕΗ, ότι πάρεις ένα τάλιρο!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ

ΟΥΔΕΙΣ ΞΕΓΕΛΙΕΤΑΙ ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης – μαριονέτας είναι να ξεπουλήσει όσο όσο τη δημόσια περιουσία, την οποία, άλλωστε, έχει «υποθηκεύσει» από το πρώτο κιόλας Μνημόνιο, το 2010. Το παράδειγμα της πρόσφατης πώλησης του 10% των μετοχών του ΟΤΕ έναντι 400 εκατ. ευρώ στη γερμανική Deutsche Telecom είναι ενδεικτικό.
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Wall Street Journal» διερωτάται πώς κάτι τέτοιο είναι δυνατόν, όταν το 30% πουλήθηκε έναντι 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η τεράστια λίστα που δημοσιοποιήθηκε, με συγκεκριμένες εταιρείες του Δημοσίου, κάποιες από αυτές φιλέτα και ιδιαιτέρως κερδοφόρες, δείχνει ότι τα πάντα βγαίνουν στο σφυρί. Ανεξαρτήτως εάν κάποιοι στρατηγικοί τομείς για τη χώρα δεν πρέπει καν να πουληθούν, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα με τους ολέθριους κυβερνητικούς χειρισμούς, το ζητούμενο είναι εάν τουλάχιστον θα πουληθούν σε κάποια αξιοπρεπή τιμή τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου ή, αντίθετα, θα χαριστούν στα κάθε λογής ξένα και εγχώρια συμφέροντα. Δυστυχώς, όλα δείχνουν το δεύτερο.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ότι η χρηματιστηριακή αξία πολλών σημαντικών και νευραλγικής σημασίας δημοσίων εταιρειών ή εταιρειών όπου το Δημόσιο κατέχει μεγάλα ποσοστά μετοχών έχει πέσει ραγδαία, με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για εξαγορά τους «κοψοχρονιά». Πού είναι εκείνες οι εποχές της φούσκας του Χρηματιστηρίου, που η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλούσε τους πάντες να «τζογάρουν» για να βγάλουν τα κέρδη των ονείρων τους; Στη συνέχεια, βέβαια, ακολούθησε το σκάνδαλο και η μεγαλύτερη ανακατανομή πλούτου μετά τη Μεταπολίτευση προς όφελος μεγάλων συμφερόντων, αλλά ούτε ένας αρμόδιος πολιτικός και κρατικός παράγων πλήρωσε. Πού είναι άραγε σήμερα εκείνη η «φούσκα» της μετοχής της ΔΕΗ, την οποία οι ΠΑΣΟΚοι «γιάπηδες» είχαν ανεβάσει –εικονικά– σε δυσθεώρητα ύψη; Κι αυτό παρότι οδηγούσαν αυτή τη μοναδικής σημασίας εταιρεία για την οικονομία της χώρας σε βέβαιο αδιέξοδο, ροκανίζοντας τα αποθέματα του στρατηγικού καυσίμου της χώρας, του λιγνίτη, στο όνομα –δήθεν– των φτηνών τιμολογίων και μετατρέποντάς την σε δεξαμενή μαζικών πελατειακών –ψηφοθηρικών ρουσφετιών. Ετσι, από «λοκομοτίβα» της ανάπτυξης την απαξίωσαν και ως άλλη «Ολυμπιακή» τώρα την ξεπουλούν.
ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΛΟΙΠΟΝ, που ναρκοθέτησαν κάθε αναπτυξιακή προοπτική, όχι μόνον υποθηκεύουν σήμερα το μέλλον πολλών γενεών και ως υπάλληλοι μεγάλων ξένων κέντρων λήψης αποφάσεων καταλύουν κάθε έννοια της εθνικής μας ανεξαρτησίας, αλλά ορισμένοι, μάλιστα, με θράσος χιλίων πιθήκων, δεν διστάζουν να εξυβρίσουν τους αγανακτισμένους πολίτες –δηλαδή θέλουν να βγουν και από πάνω– χαρακτηρίζοντάς τους, εμμέσως πλην σαφώς, «φασίστες». Κι όμως, απ’ όλους αυτούς, ουδέποτε ακούστηκε ούτε μια συγγνώμη προς τον ελληνικό λαό.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σχόλια